OVK
EPA
OVK

EPA

OVK, Foto: EPA

"Mi smo podelili te tajne, ilegalne pritvore po zonama odgovornosti OVK, da bismo došli do odgovornih koji su ih kontrolisali. Postoje ljudi koji su vodili te logore u kojima su mučili i ubijali ljude i postoji komandna odgovornost komandanata tih operativnih zona OVK, jer su se zatvori nalazili na njihovoj teritoriji“, rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, u pitanju su operativne zone OVK - Lab, Šalja, Drenica, Nerodimlje, Paštrik, Dukađini i Karadak, uz lokalitet na severu Albanije.

Milovan Drecun

Printscreen/Happy

Milovan Drecun, Foto: Printscreen/Happy

On je naveo da se na osnovu dokumentacije o tim logorima mogu očekivati i nove optužnice.

"Ako budu i dalje nastavili sa podizanjem optužnica, onda su komandanti ovih zona ti koji bi trebalo da se nađu na ovim optužnicama, između ostalih. Oni su spomenuli dva logora u Albaniji, ali mi znamo za šest najmanje", objasnio je Drecun.

Smatra da se to radi zbog međunarodne javnosti, kako bi se pokušalo da se skine odgovornost sa Albanije za zločine, jer optužnica, kako je rekao, teško tereti i Albaniju.

Komentari (1)

Bubu

03.12.2020 07:00

Treba sve obelodaniti. Dosta je uvljacenja u dupe protivniku. Albanija i albanci su znali za logore. Oni su i napravljeni uz saglasnost istih. Genocidna drzava Albanija. Nista im netreba verovati a ni nasim vodjama. Dovoljno su nas branili i pokazali koliko su za Srbe i srpstvo.