Aleksandar Vučić
Tanjug / Dragan Kujundžić
Aleksandar Vučić

Tanjug / Dragan Kujundžić

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug / Dragan Kujundžić

Svestan da se svi pitaju i svi "znaju rešenje" za našu južnu pokrajinu, dao je stav kakav se dugo nije čuo.

- Svi misle da imaju pravo da govore o rešenju za Kosovo i Metohiju. Svi mali koji nemaju veze sa tim, sile... A kada bismo mi reč rekli o njima - mešamo se u unutrašnje stvari, remetimo stabilnost. Nema ko nam nije očitao bukvicu o potencijalnom rešavanju "kosovskog čvora". Svako od njih misli da ima više prava, da smo mi neki nedozreli ljudi kojima treba da se objasni kakvo je rešenje - istakao je Vučić i dodao:

konferencija

Alo.rs

konferencija, Foto: Alo.rs

- Moja krivica i krivica Srbije je u tome što nisam umeo, smeo, zbog istorije, a ne zbog sebe, da sakrijem prezir prema onima koji su se tako ponašali prema Srbiji. I dok sam predsednik, tako ću se odnositi prema svima koji misle da smo mi otirač o koje mogu svoje prljave noge da obrišu, da nas gaze i da nam kažu da treba da budemo ponosni kako se ponašaju prema nama. Pouka je da ostajemo na evropskom putu, ali nećemo ići protiv naših saveznika i onih koji su pomagali tokom pandemije. Radićemo i sa Kinom i sa Rusijom. Rešio sam da odgovorim svima koji mi drže pridike o saradnji sa NR Kinom.

Komentari (1)

sara

29.05.2020 11:01

Živela Rusija i Kina!!!.Ucenjivači smeju, a Srbija ne sme da ima dobre odnose sa ove dve zemlje!!. Nema prava niko da nam soli pamet, da nam preti i nameće rešenja!!!. Srbja je dovoljno pametna i zna šta da radi!!.