Hašim Tači
Printscreen
Hašim Tači

Printscreen

Hašim Tači, Foto: Printscreen

Komandant terorističke OVK Hašim Tači, koji je osumnjičen da je pod kodnim imenom Zmija počinio najstrašnije zločine nad Srbima, Albancima i Romima, ozbiljno se nada da će ga Specijalni sud u Hagu pustiti da se brani sa slobode.

Tačijev tim, koji čine veoma skupi međunarodni advokati, od suda je krajem prošle godine tražio da mu odobri da izađe na slobodu, a tome se oštro usprotivio glavni tužilac Džek Smit, koji je naveo da bi osumnjičeni mogao da ponovi krivična dela i da pobegne bilo gde u svetu.

Međutim, u Prištini se već danima javno govori da će Tači ubrzo izaći na slobodu. To je potvrdio i novinar Valjon Sulja, koji je čak kazao da ima saznanja da će se Hašim Tači na KiM vratiti na proleće.

Preporučujemo:

- Prema nekim informacijama koje posedujem, Tači će već u aprilu biti kod kuće. Moje informacije govore da će Specijalni sud Tačiju omogućiti da se brani sa slobode, rekao je on.

I dok sudsko veće razmatra Tačijev zahtev, saopšteno je da će protiv njega svedočiti 71 svedok. Svi svedoci dobiće poseban tretman, koji se ogleda u zaštiti identiteta i bezbednosti kako se ne bi dogodilo da neko od njih bude ubijen.

Tačijevi advokati uložili su žalbu zbog toga što će svedoci svedočiti pod posebnim merama bezbednosti i zbog skrivanja identiteta.

- Sud smatra da su zaštitne mere za svedoke neophodne i one neće uticati na pravičnost suđenja, naveo je Specijalni sud u Hagu. Ipak, sud je naveo da će identitet svedoka biti sakriven od javnosti, ali da će biti poznat svima u sudnici, samim tim i Tačiju.

Prema saznanjima „Alo!“, Tači je aktivno uključen u sva dešavanja u svojoj stranci i iz Haga je skrojio listu poslaničkih kandidata za izbore koji će na KiM biti održani u februaru. Pošto se nada da će mu sud dozvoliti da izađe iz pritvora, Tači je svojim najbližim saradnicima izdao naređenja šta sve treba da urade u narednom periodu kako bi spremno dočekali njegov izlazak iz zatvora. Pored toga, kazao im je i da „suptilno obiđu potencijalne svedoke i da sa njima porazgovaraju“. 

Jeziva zloupotreba Račka

Cela politička vrhuška iz Prištine juče je posetila Račak, odakle su praktično započeli predizbornu kampanju.

Događaji u Račku, koji su se zbili 15. januara 1999. godine, kada je u okršaju regularnih srpskih snaga i terorista razbijen Glavni štab OVK i tom prilikom ubijeno više terorista, poslužili su NATO zločincima kao povod za bombardovanje naše zemlje. Glavnu ulogu u režiranju laži o tome imao je tadašnji ambasador OEBS-a Vilijam Voker, koji je u svojim izveštajima navodio da su ubijeni, navodno, nedužni civili, što je potpuna izmišljotina. Ramuš Haradinaj rekao je da se „sloboda zove Račak i Prekazi“.

- Bol je osnova slobode Kosova - rekao je Haradinaj, jedan od komandanata OVK.

BONUS VIDEO

*

Komentari (3)

MrKamenjarac

16.01.2021 07:40

...a idioti Srbi predali svoje junake da bedno umiru u fasisticko haskim katakombama,SRAMOTA...

vuk

16.01.2021 08:22

Dobro jutro?! Ništa novo.

арса

16.01.2021 09:31

Само су наивни срби и поред свега, поверовали у поштен рад суда у Хагу.А у ствари цела фарса од овог суђења је направљена да би се опрале крваве руке терористичке организације ОВК.