Australijska policija
Shutterstock
Australijska policija

Shutterstock

Australijska policija, Foto: Shutterstock

Dve  nedelje nakon što je nestao u australskoj divljini, pronađen je muškarac koji je preživio na pečurkama i vodi s brane.

Policija je pokrenula opsežnu potragu za Robertom Veberom, koji je posljednji put viđen sa svojim psom, napuštajući hotel u Kilkivanu u državi Kuinsland, 6. januara. Vlasti su u lošim uslovima pretražile gusto žbunje, reke, brane i strme terene u potrazi za Veberom, ali su nakon nedelju dana prekinuli misiju spašavanja.

Vebera (58) u nedjelju ujutro - 18 dana nakon što je posljednji put viđen - otkrio je vlasnik nekretnine koji ga je primetio u blizini brane. Veber je rekao da se izgubio nakon što je pokušao izbeći saobraćaj, rekavši CNN-ovoj reporterki: "Te sam noći trebao kući. Bio sam na veselom putu ka kući."

Kaže kako je bila gužva na putu pa je odlučio drugim putem.

- Napravio sam grešku u deliću sekunde i za to sam platio 18 dana - rekao je.

Jeo je pečurke i pio vodu s brane

Policija je saopštila da se Veberov automobil "zaglavio" na putu koji mu nije bilo poznata te da je tri dana boravio u svom automobilu sa svojim psom, pre nego što je ostao bez vode.

- Otišao je pešice i izgubio se te ostao na brani gde je preživio spavajući na zemlji, pijući vodu s brane i jedući pečurke - navodi se u priopćenju policije Kueenslanda.

- Nisam imao sklonište. Onesvestio sam se. Moje se telo nije se moglo nositi s tim - rekao je Veber.

Vlasti su dodale da je Veber prebačen u bolnicu, ali je inače "siguran i zdrav", iako njegov pas nije pronađen.

Bonus video