Blizanci
screenshoot/Youtube
Blizanci, Foto: screenshoot/Youtube

Odrasla je u francuskoj u predivnom domu predivnih roditelje. Ali, u februaru 2013. godine njen ceo život se promenio, piše portal Twistedifter!

Ona danas ima 30 godina i studira modni dizajn u Londonu. Kada je jednoga dana tražila neke video snimke na Jutjubu naišla je na snimak glumice iz Los Anđelesa pod imenom Samanta Futerman. Sličnost je bila neverovatna! Ne samo što su njih dve izgledale potpuno isto već su imale iste manire i pokrete. Jedina razlika je bio njihov govor i akcent.

S obzirom da je Jutjub video bio samo trejler, Anais je shvatila da bi ta glumica trebalo da ima profil na najvećoj onlajn bazi fimova, sajtu IMDB. I bila je uravu.

Kada je otvorila Samantin profil shvatila je da je Samanta rođena 19. novembra 1987. godine u Južnoj Koreji. Datum se poklapao sa datumom Anaisinog rođenja.

Da li je uopšte moguće da su njih dve bliznakinje?

Ova ideja je počela da je progoni. Anais je provela mnogo vremena u pisanju poruke sa Samantu. Zamolila ju je da uporedi njihove Fejsbuk profile i fotografije.

Samanta je vrlo brzo odgovorila i to slanjem svog rodnog lista koji je pokazao da ne samo da su rođene istoga dana već su rođene u istoj bolnici.

Njih dve su tada počele da se dopisuju, razmenjuju fotografije, vode video razgovore i uveravale se da imaju bezbroj sličnosti.

Samanta je vrlo brzo shvatila da je njihova priča posebna i počela je da čuva svaki njihov razgovor.

Ona je ubrzo otpočela Kikstarter kampanju čisto da vidi da li je neko zainteresovan da čuje njihovu priču. I ispostavilo se da jeste. Snimljen je dokumentarac o njima koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu SXSW.

Film prati njihov put istraživanja ali i njihovo upoznavanje.

Da bi dokazala da su jednojajčane bliznakinje, doktorka Nensi Segal, specijalista u istraživanju blizanaca na Kalifornijskom univerzitetu ponudila im je DNK test.