MIS HITLER HTELA DA OŽIVI NACISTIČKU NEMAČKU Zajedno sa bivšim dečkom okupljala članove ultradesničarske grupe (FOTO)

Osuđena je na tri godine zatvora

mis hitler
Foto: Profimedia

Alis Kater, 24-godišnja bivša takmičarka izbora Mis Hitler, osuđena je na tri godine zatvora zbog pripadanja zabranjenoj ultradesničarskoj grupi Nacionalna akcija (NA) u Velikoj Britaniji.

Njen bivši partner, 25-godišnji Mark Džons, takođe je osuđen zbog pripadanja terorističkoj organizaciji, i to na pet i po godina zatvora.

Par iz Jorkšira osuđen je zajedno s još dvojicom neonacista, 24-godišnjim Gerijem Džekom i 19-godišnjim Konorom Skoternom. Džeku je izrečena kazna od četiri i po godine zatvora, dok je Skotern osuđen na godinu i po dana zatvora.

Alis je pod nadimkom Princeza Buhenvalda (aluzija na zloglasni koncentracioni logor) tražila je mlade djevojke koje bi htele da postanu deo organizacije. Pod istim imenom prijavila se na takmičenje Mis Hitler, izbor najlepše nacistkinje na društvenim mrežama.

Na suđenju u martu negirala je da ikada bila članica NA-a, iako je prisustvovala skupovima na kojima su nosili transparente s natpisom "Hitler je bio u pravu", prenosi CNN.

Džons je bio lider i strateg, koji je igrao značajnu i aktivnu ulogu, rečeno je na sudu. Džek je prisustvovao gotovo svakom sastanku grupe, dok je Skotern trebao da postane budući lider.

Ekstremna ultradesničarska grupa zabranjena je 2016. kao rasistička, antisemitska i homofobična.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi