OD OVOGA SE DIŽE KOSA NA GLAVI Na operacionom stolu pacijent, zmija se uvija oko njega, a sa polica skače majmun

Scena kao iz horor filmova, a bolnica sve negira

Operacija
Foto: Alo!/Marko Đoković

Bolnica negira izveštaj da je u operacijskoj sali pronađena zmija i insistira na tome da je bio “samo majmun”

Bolnica u Trinidadu i Tobagu negirala je izveštaje da je zmija pronađena u operacionoj sali ... i insistirala na tome da je bio samo majmun.

Majmun kapuciner snimljen je kako se u petak u opštoj bolnici Port-of-Spain penja po policama. Osoblje se pripremalo za početak operativnih zahvata nakon tromesečne pauze zbog koronavirusa.

Majmun je zaustavio lekare nekoliko sati pre nego što su zoološki službenici uspeli da ga uhvate.

Ali zdravstveni zvaničnici oštro su demantovali 'zlonamerne' tvrdnje na društvenim medijima da je istovremeno pronađena i 'velika zmija'.

Jedan post bio je potpisan: „Majmun i velika zmija pronađeni su juče u Opštoj bolnici“.

U izjavi čuvaru Trinidada i Tobaga, Regionalna zdravstvena uprava severozapada rekla je: 'Vlast kategorički negira da je i zmija pronađena, i da su sve informacije koje ukazuju na to lažne, pogrešne i zlonamerne.

"Incident se trenutno preispituje u nastojanju da se primene odgovarajuće mere za sprečavanje poavljanja."

Dok su mali majmuni kapucineri uobičajene štetočine na celim Karibima, Trinidad je jedinstven po raznolikoj populaciji zmija.

Ima 47 vrsta gmizavaca, od kojih su četiri otrovne, a mnoge od njih nalaze se i u Venecueli koja je od Trinidada odvojena na samo 10 kilometara morem.

Za poređenje, na drugim karipskim ostrvima popularnim među turistima poput Barbadosa i Jamajke, mungosi su uvedeni krajem 1800-ih radi kontrole populacije glodara i gmizavaca na plantažama šećera.

Mongooses su bili veoma uspešni u borbi protiv štete šećerne trske koju su uzrokovali pacovi i takođe su zbrisali mnoge vrste zmija i guštera.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi