Duhovi horor mrtvi duša raj smrt
Shutterstock
Duhovi horor mrtvi duša raj smrt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pre desetak godina, u domenu paranormalnog zakoračila je Amerikanka Ketrin Koks. Imala je tada četrnaest godina, a za svoju dob bila je neobično zrela.

Zna se kako je oca izgubila još kao beba te da je na sebe preuzela većinu kućnih poslova. Njena majka Ejlin je patila od teških astmatičnih napada pa se često oslanjala na pomoć ćerke jedinice.

Demoni, duhovi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Tog jutra, Ketrin je pisala domaći zadatak u svojoj sobici, dok je majka spavala u potkrovlju. U trenutku kad se mučila s nekom komplikovanom jednačinom, devojčica je primila poziv. Na displeju mobilnog telefona stajala je reč "mama", što ju je iznenadilo.

- Nikad me nije zvala na mobilni kad smo bile u kući, obično bi mi samo viknula ako je nešto tražila - kasnije je Ketrin ispričala Stivenu Vagneru, istraživaču paranormalnih pojava.

Demoni, duhovi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Kad sam se javila, iz slušalice je dolazio sablasan ženski glas, koji sigurno nije bio majčin!

Glas je izgovorio samo jednu reč, "potkrovlje", nakon čega se veza prekinula. U panici, devojčica je potrčala stepenicama.

Demoni, duhovi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Kad sam ušla u majčinu sobu u potkrovlju, videla sam da ima napad astme i da se očajnički bori za vazduh. Bilo je užasno, lice joj je već poprimilo plavu boju. Zgrabila sam pumpicu koju je držala u noćnom ormariću pa sam joj je stavila na lice. Počela je snažno da udiše vazduh, a stanje joj se nakon nekoliko minuta stabilizovalo i bila je u stanju da govori. Pitala sam je da li me je malopre zvala na mobilni, na šta me čudno pogledala. "Kako bih mogla da te zovem kad nisam bila u stanju ni da dišem? Osim toga, baterija mog mobilnog prazna je već nekoliko sati", odgovorila mi je, na šta sam se naježila. Gospodin Vagner, kojeg nam je preporučila komšinica, zaključio je da je majčin život spasio duh prethodne vlasnice kuće, koja je preminula u potkrovlju. Ni mama ni ja nikad nismo verovale u takve stvari, ali do logičnijeg objašnjenja nismo uspele da dođemo. U kući smo bile same a mobilni je bio isključen. Ko je, dovraga, uputio onaj poziv - upitala se prestrašena Ketrin.