ćurke,ćurani
Twitter prin. screen
ćurke,ćurani

Twitter prin. screen

ćurke,ćurani, Foto: Twitter prin. screen

Brzo, zamislite naučnika. Zamislili ste nekoga u laboratorijskom kaputu, zar ne, gledajući epruvetu? Niko nikada ne slika grupu ljudi koji su se okupili okolo i montirali glavu ćurke na klas kako bi videli da li će neka druga ćurka pokušati da ima seks s njom, ali ponekad je to ono što nauka uključuje i iskreno govoreći, morate prilagoditi svoje stereotipe.

Šezdesetih godina, dr Martin Šein i dr Edvard Hale osmislili su ozloglašeni mračni eksperiment o seksualnom životu ćurki. Već su otkrili u prethodnim eksperimentima da će mužjaci ćurki u osnovi imati seks sa bilo čim. Kada muški ćurani pronađu ženske ćurke u svojoj okolini, pokušaće da imaju seks sa njima. Kada ćurani pronađu ljude u svojim oborima, pokušaće da imaju seks sa njima. 

"Oni mužjaci koji su godinu dana bili okruženi sa ćurkama posvetili su isključivu pažnju ženskim ćurkama, dok su oni koji su bili okruženi više sa ljudima podjednako su bili posvećeni i ljudima."

Iako pomalo nervozni, svi učesnici barem nisu bili mrtvi.

U sledećem eksperimentu gde se isto ne može reći, naučnici su istražili šta je tačno pokrenulo ćurku. To je učinjeno stvaranjem taksidermije i stavljanjem u isti mali prostor sa ćuranima. Ćuranima nije smetalo to što ćurke nisu pokazivale znakove života, a nad plišanim životinjama su bez oklevanja vršili nekrofiliju.

Zatim su naučnici uklonili delove tela sa ćuraka da bi videli da li je to imalo uticaja na pokušaje parenja ćurana. Skinuli su noge bez efekta, krila bez efekta, što će reći da su ćurani i dalje smatrali mrtvu pticu mogućnošću parenja i montirali je na nju.

Naučnici su nastavili dalje dok nije ostala samo glava na štapu, poput najodvratnijeg popsika na svetu. Mužjaci ćurki i dalje su pokušavali da imaju seksualne odnose sa njim.

Eksperiment je ponovljen kod pilića. Seksali bi se sa telom kokoške bez glave, ali ne i bestelesnom glavom. Što se tiče živine, ispostavilo se da je prilično pronicljivo i uznemireno.