RUSKI STRUČNJAK RAZBIO SVE MITOVE Otkrio da li se u vakcini nalaze komponente za čipovanje ljudi!

"Ruska vakcina protiv kovid-19 "Sputnjik V" ne sadrži komponente koje se koriste za mikročipovanje ljudi", izjavio je direktor Instituta za transplantacionu medicinu i biotehnologiju univerziteta "Sečin" Vadim Tarasov.

Korona, Srbija
Korona, Foto: Vladimir Marković; Alo!

Prema njegovim rečima, tehnologija uvođenja čipova kroz vakcinu trenutno ne postoji.

"Naravno, nije bilo nikakvog čipovanja, ništa slično nije rađeno", naveo je on i dodao da je to u osnovi nemoguće, jer kao deo stvaranja vakcine trenutno ništa tako slično ne postoji.

Da li ćete se vakcinisati protiv korone?

Ukupan broj glasova: 564

  • Ne: 58% (329)
  • Da: 42% (235)

"Vakcina nije ništa više nego vakcina, koja je napravljena na poznatoj platformi, iz poznatih elemenata, koja ne mogu da čipuju ili da započnu bilo kakve zavereničke radnje", naglasio je Tarasov i dodao da ona samo može da pruži sigurnost od kovida.

Na konferenciji, Tarasov je razbio još jedan mit vezan za vakcinu protiv Kovid-19 navodeći da "Sputnjik V" ne sadrži genetski modifikovane elemente, koji se obično nazivaju GMO, već sadrži komponente koje oponašaju antigene prisutne u kovid-19.

Korona, Srbija
Korona, Foto: Vladimir Marković; Alo!

Naučnik je podsetio da je proučavanje strukture virusa bilo neophodno kako bi se razumelo koji antigeni izazivaju imuni odgovor i kako bi oni bili reprodukovani u vakcini.

"To je ono što omogućava da vakcina deluje i omogućava pokretanje imunološkog odgovora. Ovde nema genetski modifikovanih elemenata. Nema potrebe za strahom zbog ovoga", rekao je Tarasov.

Prethodno je šef Odeljenja za opštu virusologiju u Saveznom istraživačkom centru za istraživanje i razvoj imunobioloških proizvoda "Čumakov" Ruske akademije nauka Georgi Ignatjev, takođe, izjavio da vakcina koju je razvio njegov centar ne sadrži čip.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi