smrt, bolnica, lekar, doktori
Shutterstock, ilustracija
smrt, bolnica, lekar, doktori

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Posumnjao je da mu je žena bila neverna i rešio da ide do kraja u svojoj istrazi - do DNK analize genetičkog materijala svojih sinova blizanaca.

Ali Turčin iz Istanbula, inače radnik obezbeđenja identifikovan samo kao A.K, teško da je mogao da pretpostavi da će rezultati otkriti izuzetno redak fenomen, u medicini poznat kao "heteropaternal superfecundation", koji se više vezuje za životinje (poput mačaka i pasa) nego za ljude - samo jedan od trogodišnjih dečaka nije bio njegovo dete!

Moguć je u retkim okolnostima kada žena proizvede dva jajašca u toku jednog menstrualnog ciklusa.

- Ako žena ima seksualne odnose sa dvojicom muškaraca u kratkom periodu može doći do dvojne trudnoće i tada svako jajašce nosi zasebni genetski materijal - objasnio je profesor Rusen Ajtek, šef ginekološkog odeljenja Univerziteta u Ankari.

Trudnica, trudnoća

Alo!/ Rajko Ristić

Trudnica, trudnoća, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Nakon što je prevareni muž zatražio razvod, na zahtev suda, rezultate DNK testa je sa 99,99 posto sigurnosti potvrdila laboratorija Instituta forenzičke medicine, piše list "Sabah".

Ispostavilo se da je C.K, majka blizanaca, nastavila da održava vezu sa muškarcem sa kojim se viđala pre nego što ju je porodica naterala da se uda za A.K.

Njen sada već bivši muž "zadržao je sina čiji je otac", odnosno, dobio je starateljstvo nad svojim biološkim detetom, dok je drugi poslat u sirotište!

Prema naredbi suda, niko od rođaka C.K. više nema pravo da joj priđe bliže od 500 metara, jer joj i muževljeva i njena rodbina prete smrću.

Komentari (2)

Milovan

07.01.2020 10:24

Bravo za Turke..

Lili

07.01.2020 17:48

A kkao je mogao da pošalje u sirotište dete koje nije njegovo??? I kako se u svemu tome ne pit a majka ništa ako je to drugo dete fakat njeno iako nije njegovo??? Primotivizma I divljaštva, šta je dete krivo jadno da završi u sirotištu. I gde je biološki otac deteta kako je dozvolio...