safari
Facebook printsc.
safari

Facebook printsc.

safari, Foto: Facebook printsc.

Merelize van der Merwe iz Južnoafričke Republike na Fejsbuku je objavila snimke i fotografije lova na žirafu koji je podigao mnogo prašine. Merelize je na Facebooku napisala kako je želela ubiti žirafu još od 2016. godine, a želju joj je napokon ostvario suprug, koji je rezervirao romantični izlet za Valentinovo i odveo je u lov.

Meralize je objavila snimak ''lova'' koji se sastojao od 11 profesionalaca koji su pronašli i okružili žirafu i zatim je oborili jednim hicem. Lovci su prepustili fatalni hitac iz blizine u bespomoćnu žirafu ljubiteljki životinja, čime se i pohvalila na društvenim mrežama.

Objavila je i snimak sa srcem žirafe ''u edukativne svrhe'', a nakon što su njene objave podigle prašinu, ona je izjavila kako ne oseća kajanje te da je dosad prikupila više od 500 trofeja divljih životinja, među koje se ubrajaju lavovi, leopardi i slonovi.

Merelize tvrdi da se lovom ne bavi (samo) zato što uživa ubijati životinje već i zato što je lov industrija koja stvara brojne poslove, privlači turiste i pomaže u očuvanju životinja. U nastavku možete proveriti kako Merelize čuva životinje.

Naša preporuka