Lindsi Letub
Facebook printscreen
Lindsi Letub

Facebook printscreen

Lindsi Letub, Foto: Facebook printscreen

Ipak, da ovakav vid kontracepcije nosi sa sobom rizike po zdravlje potvrdila je Lindsi Letub iz Južnog Velsa.

Nakon rođenja ćerke 2011. godine odlučila je da ugradi spiralu kako bi se zaštitila od neželjene trudnoće. Nakon pet godina dobila je urinarnu infekciju koju nikako nije uspevala da izleči antibioticima.

2018. godine osetila je strašan bol u prepunskom delu pa je otišla kod ginekologa gde je dobila još antibiotika. Dva dana kasnije zbog nesnosnih bolova završila je u bolnici.

"Jedno jutro me je probudio strašan bol u donjem delu stomaka i preponama. Nisam mogla da stanem na svoje noge", prisećala se Lindsi.

Lekari su joj konstatovali upalu karlice, 7 cm apscesa na jajovodu i sepsu koju je izazvala spirala.

Zbog natečenog tkiva doktori nisu mogli da joj izvade spiralu pa su morali da joj daju antibiotike kako bi smirili upalu.

Intravenozno je primala koktel od četiri vrste antbiotika.

Kada se upala smirila doktori su uspeli da joj izvade spiralu, a čak dve nedelje nakon ovoga Lindsi nije mogla da stoji na nogama.

Ipak, doktori tvrde da su ovakve situacije jako retke i ističu da, ukoliko imate ugrađenu spiralu morate redovno das idete na ginekološke preglede jer se uz spiralu uvek može razviti neka infekcija, ali opet ističu jako retko.

Lindsi je objavila svoju priču kako bi upozorila žene da se informišu o potencijalnim komplikacijama vezanim za ovaj oblik kontracepcije.