porodica
Shutterstock

 

porodica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nemački BASF pokrenuo je specijalan edukativni onlajn program za učenike osnovnih škola u Centralnoj Evropi, uključujući i Republiku Srbiju, a sa ciljem da pomogne deci da na zanimljiv i kvalitetan način provedu vreme u izolaciji i unaprede svoje znanje iz hemije. Program se sastoji od hemijskih ogleda prilagođenih najmlađima i namenjenih izvođenju u kućnim uslovima.

"Cilj svakog od ovih ogleda biće da kroz zabavu i kvalitetno provedeno vreme upoznaju učenike sa različitim hemijskim procesima, otkriju kako nastaju određene pojave u prirodi i na zabavan način prošire njihovo znanje i zainteresuju ih za hemiju i ostale prirodne nauke. Eksperimenti za naše najmlađe naučnike dostupni su svakog radnog dana u podne na Facebook stranici BASF-a u Srbiji. Pred đacima i njihovim roditeljima biće vrlo zanimljivi izazovi: da naprave oblak, proveravaju kisele i bazne sredine, kao i da izoluju fragmente DNK iz voća. Postavljaćemo oglede koji su bezbedni, lako izvodljivi i za koje su potrebne stvari i sastojci koje svaka porodica ima u svom domu", objašnjava Miroslav Brnjak, šef komunikacija BASF-a za Centralnu i Južnu Evropu.

Osim u Srbiji, BASF-ov program biće sproveden u još sedam evropskih zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

"Pandemija virusa korona promenila je obrasce ponašanja u čitavom svetu, ali je, na sreću, dostupnost interneta i različitih onlajn platformi za komunikaciju velika i mi smo odlučili to da iskoristimo kao vredan resurs. U ovakvoj situaciji najvažnije je da mališani budu bezbedni i da ostanu kod kuće, a mi ćemo se potruditi da im boravak u zatvorenom prostoru učinimo što lakšim i interesantnijim", ističe Brnjak.

BASF hemijski eksperimenti biće postavljeni svakog radnog dana u podne na Facebook stranici https://www.facebook.com/BASF.Srbija/.