Maksimus - Gladijator
youtube/ SceneScreen
Maksimus - Gladijator

youtube/ SceneScreen

Maksimus - Gladijator, Foto: youtube/ SceneScreen

Dva sata epskog filma Ridlija Skota - Gladijator, bi mogao da bude unakazan ukoliko zaista budu napravili drugi deo ovog ostvarenja!

Ovaj film je osvojio pet Oskara i zaradio 457 miliona dolara i to davne 2001. godine, zato ne može da vas čudi što žele nastavak.

Plan Ridlija Skota nije bio da ponovo angažuje Rasla Kroua koji je za tu ulogu dobio Oskara za najbolju mušku ulogu.

Ipak nije mogao da pusti mrtve na miru te je odlučio da se predomisli, te ponovo da angažuje Rasela: "Zar nisi umro u prvom delu?", a glumac mu je odgovorio: "Da, ti ćeš to da središ".

Dali su Nik Kejvu, tekstopiscu teatričnih pesama da napiše scenario, a on je oživeo Maksimusa kako bi Rasel ponovo imao istu ulogu. 

Radnja tog filma bi bila u centru Maksimusa koji je želeo da ubije Hefesta, boga vatre i kovačkog zanata, jednog od sinova Zevse i Here, kako bi opet bio sa svojom ženom i detetom, koji su mrtvi.

Maksimus se vratio u Koloseum, a tamo ga je dočekao glavni negativac, rođak Komodusa koji se zove Lucius (Komodusa je glumio Žoakim Finiks), da bi se potom odvila poslednja borba sa 100 aligatora....

Kejv je potom te borbe Maksimusa, odveo glavnog heroja kroz vreme, te je ovaj video krstaške ratove, Drugi svetski rat, Vijetnam i Pentagon!

Rasel Krou mu je odmah rekao: "Druže, ne sviđa mi se!"

"Uživao sam da pišev jer sam znao da svakako neće biti napravljen" - rekao je Nik Kejv o svom delu koji na svu sreću nije oživeo!

PROČITAJTE JOŠ: