javni toalet, toalet, public, bratislava
Facebook printsc.
javni toalet, toalet, public, bratislava

Facebook printsc.

javni toalet, toalet, public, bratislava, Foto: Facebook printsc.

Park Janka Krala najstariji je javni park u Centralnoj Evropi i jedan od najstarijih srednjoevropskih parkova ikada. Možete ga pronaći u delu Petržalke u Bratislavi između Starog i Novog mosta. Park privlači pažnju uglavnom raznolikošću, a u njemu ćete naći i razno drveće. Pored toga, postoji retka arhitektonska džamija, koja je prvobitno bila kula franjevačke crkve.

Ovaj park posećuju hiljade ljudi i to ne samo lokalnog stanovništva već i turista. Ali ne mogu se baš svemu u parku pohvaliti. Nedavno je gradonačelnik Bratislave Matuš Valo objavio na Fejsbuku snimke javnih toaleta iz parka praćen dramatičnom muzikom. Članak je prigodno naslovljen „ Upoznajte najgore toalete koje ćemo uskoro obnoviti! "

„Svi znamo legendarne najgore toalete u Škotskoj, sada upoznajmo one iz Bratislave. Pitate se zašto? Jer izgradnja kvalitetnog grada sastoji se od velikih projekata, kao npr. izgradnju tramvaja Petržalska, ali i u detaljima, čak i onim sitnicama koje čine naš svakodnevni život u gradu prijatnijim i boljim. Takvi detalji su, na primer, toaleti u našem omiljenom parku Janko Kral , koji su zatvoreni više od 10 godina. I ne bi trebalo da bude tako “, napisao je na Fejsbuku.

javni toalet, toalet, public, bratislava

Facebook printsc.

javni toalet, toalet, public, bratislava, Foto: Facebook printsc.

Gradonačelnik je uveren da vrtu Janka Kraža ne mogu nedostajati čisti, sigurni i prijatni toaleti. Od kraja prošle godine, grad je dobio upravu nad ovim mestom i konačno će biti podvrgnut rekonstrukciji. „ Započinjemo popravku najkasnije u aprilu i oni će biti spremni do leta! Imaće nivo “, dodao je.

Erotski klub je takođe neugodan

Još jedno neugodno mesto u popularnom parku je definitivno bivši erotski klub. Grad želi da dobije ovu zgradu, jer prema njegovim rečima, ona ne pripada bašti Jana Krala. „ Grad je krajem 2020. pokazao interesovanje za nekretnine u kompleksu parka Jan Kral . Međutim, početni iznos, koji je vlasnik ocenio objektom, trenutno je previsok za grad. Zgrada nas i dalje zanima, pa nastavljamo pregovore i pozvali sadašnjeg vlasnika da razmisli o realizaciji cene. Grad je takođe imao pripremljene stručne analize za procenu dotične imovine “, rekla je gradska portparolka. Početni iznos je više od 2 miliona evra, što je previše.

„U slučaju da grad ne uspe da pribavi ovaj objekat za stanovnike, strogo će nadgledati poštovanje funkcionalne namene ovog područja koje je definisano kao stabilizovano područje. Prema zonizacionom planu, moguće je postaviti vodene površine, livade, igrališta i igrališta, male objekte koji se odnose na funkciju područja, poučne staze, planinarske i biciklističke staze ili objekte za opsluživanje područja na lokalitetu Janko Kral . Na primer, lokacija parkirnih garaža iznad zemlje, zgrada i objekata koji nisu povezani sa funkcijom lokacije smatra se neprihvatljivom “, obavestio je grad. Ako ne uspeju da nabave zgradu, njihove promene će biti strogo procenjene.