Mesec
Shutterstock
Mesec

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Mesec ima veoma jak uticaj na čoveka, na njegovo telo ali i psihu, a taj uticaj je najjači, kada je mesec mlad ili pun. Mlad Mesec je početak novog ciklusa, a pun Mesec njegov kraj, i svaki put kada je mlad Mesec, na to treba da obratimo pažnju. Ovog puta, mlad Mesec u Škorpiji, koji je otpočeo sinoć doneće brojne promene, koje ćemo osetiti u narednih 28 dana, do punog meseca.

PROČITAJTE JOŠ:

Mesečeve mene su oduvek uticale na čoveka, na njegovu svest, psihu, raspoloženje i ponašanje, ali i njegovo telo. Posebno su jaki uticaji mladog i punog Meseca, pa tako kada je Mesec mlad, to označava početak nekog novog ciklusa. To je period rasta energije, pa je dobra prilika za neki novi početak, jer će imati trajnost. Bilo da su u pitanju neke manje odluke, zdrave navike ili korenite promene, važno je istrajati, jer ima perspektivu.

Mlad Mesec u Škorpiji donosi nam duhovnu transformaciju, i sada je momenat kada treba pomoći nekome, oprostiti, zaboraviti neke loše stvari, iskreno i iz srca. To je period kada se čistimo od loše energije, teških emocija i bola, i u novi ciklus ulazimo čisti. Imajte na umu to tokom narednih par dana, kako Mesec bude rastao, jer je važno učiniti to na početku novog ciklusa.

Tokom ovog perioda, intuicija i unutrašnji osećaji su jaki, i slobodno se oslonite na njih kada budete donosili važne odluke. Poslušajte sebe, odgovor je već u vama, obratite pažnju na znake koje vam telo šalje. Ovo je period i dobrih ideja, pojačane mašte i kreativnosti, pa je usmerite na realizaciju ciljeva koje ste postavili.

Osim naglašene emotivnosti i empatije, probajte da pomognete drugima, ali nemojte sebe da zapostavite, zbog brige za druge. Nije ni poenta da se date u potpunosti i naškodite sebi, i svojim potrebama, već nađite mir i balans.

Ovaj period je odličan i za ljubav i strast, izlaske, druženje, uživanje. Mnogi od vas će sada imati priliku da upoznaju osobu, koja može biti i potencijalan partner, i koja je veoma emotivna, bliska i strastvena. Šanse za ozbiljnu vezu su sada velike, pa obratite pažnju na to. Pažnju treba da obratite i na neke tajne, ukoliko ih imate, jer se one u ovom periodu mogu lako otkriti. Budite iskreni prema bliskim osobama, otvorite dušu i tražite oproštaj, kako bi bolje razumeli sebe.

Mesec

Tanjug/AP

Mesec, Foto: Tanjug/AP

A kako će Mlad Mesec u Škorpiji uticati na svaki znak?

OVAN

Ovnove čeka unutrašnja transformacija, kao i rešavanje nekih pitanja u vezama i odnosima, generalno. Strast je naglašena, pa ljubomora može odvesti u svađu i raskide, ali imajte na umu da sve što se u ovom periodu desi, sa razlogom je, pa budite zahvalni na tome.

BIK

Bikovi će imati promene po pitanju veza i odnosa, partnerstava na svim poljima, ali i po pitanju finansija. Važno je da budete oprezni, i sve rešavate na miru, bez naglašenih strasti i osećanja, već razumnim razgovorima.

BLIZANAC

Blizancima se promena dešava po pitanju posla i obaveza, ali i zdravlja, pa će tu biti potrebe za čišćenjem. Ukoliko primetite nervozu prema kolegama i saradnicima, pokušajte da je rešite diplomatski. Svakako se neke stvari moraju rešiti, i očistiti takvi odnosi, pa će sa mirom, i zdravlje biti u redu.

RAK

Rakovima se promene dešavaju na polju ljubavi i uživanja sa partnerom. Takve promene su u glavnom na bolje, ulazak u vezu, ili neki novi koraci u postojećoj vezi. Moguće su i tenzije, ali biće zanemarljive, pa se više usmerite na dobre stvari.

LAV

Lavove očekuju promene po pitanju porodice, kuće, svakodnevnog života. To može biti proširenje porodice, ali i renoviranje kuće, ulaganje u novu nekretninu. Takoće, može doći do nesuglasica i tenzija u porodici, pa se potrudite da na smiren način rešavate probleme.

DEVICA

Za Device je sada dobar momenat da se reše sva papirološka, aministrativna pitanja, koja su na čekanju. Takođe, ukoliko planiraju neko putovanje, bilo bi dobro da ga odlože za naredni period. Sve tenzije sa braćom ili sestrama kontrolišite.

putovanje, putnik, bekpeker

Shutterstock

Foto: Shutterstock

VAGA

Vagama slede promene po pitanju novca i finansija. Možete lako zaraditi, ali i potrošiti novac. Svakako, budite oprezni, kako ne bi bili pod stresom zbog problema sa novcem. Dobar je period za vraćanje dugova.

ŠKORPIJA

Škorpije očekuju promene po pitanju ličnosti, fizičkog i psihičkog sklopa. Prava prilika da radite na sebi, da vežbate, posvetite se zdravoj ishrani, opuštanju. Izbegavajte u ovom periodu emotivno preteške i opterećujuće osobe.

STRELAC

Strelčeve očekuju promene na podsvesnom nivou, pa je dobro da se u ovom periodu osame, i pozabave introspekcijom. Intuicija i snovi su naglašeni, pa poslušajte svoje unutrašnje biće i obratite pažnju, jer se tu kriju mnogi odgovori koje tražite.

JARAC

Jarčevima je sada idealan trenutak da se druže, izlaze i što više komuniciraju sa ljudima, kako bi se osetili opuštenije, bolje, i dobili mnoštvo ideja. Prilika je i da započnete dugo željeni posao, koji može početi od hobija. Svakako, nije pravo vreme za samoću, ali ako osetite tenziju od toliko ljudi oko sebe, ne forsirajte se.

VODOLIJA

Vodolije treba da u narednom periodu porade na svojoj karijeri, jer ih tu očekuju promene. Važno je da znate šta želite, i da idete ka tome. Moguće su nesuglasice sa nadređenima i autoritetima, pa ne dozvolite da vas to spreči u svojim ciljevima, već ih rešavajte diplomatski.

RIBE

Ribe očekuju promene na duhovnom nivou, ali i po pitanju dalekih putovanja. Moguće je da ćete se odlučiti za neko daleko putovanje, ili ćete upoznati osobu koja je iz inostranstva, koja je druge vere i kulture. Dobro je biti otvoren u ovom trenutku.