Visi Rigbi i sin Džordž poslednjeg dana u bolnici
Printscreen / Twitter
Visi Rigbi i sin Džordž poslednjeg dana u bolnici, Foto: Printscreen / Twitter

Majka i sin koji su se pune četiri godine zajedno borili s teškim oblikom raka napokon su zdravi ljudi. Visi Rigbi (40) i mali Džordž (8), tada četvorogodišnjak, saznali su stravične dijagnoze u samo nekoliko meseci razlike.

Visi je dijagnostikovan četvrti stadijum raka debelog creva u avgzstz 2016. godine, a četiri meseca kasnije, dijagnozu akutne limfoblastične leukemije dobio je sin Džordž. Četiri godine zajedno su prolazili kroz razne kontrole, operacije i hemoterapije, a sada zajedno slave predivne vesti – oboje su izlečeni!

- Kada mi je pre četiri godine dijagnostikovan rak, prvo na šta sam pomislila bili su moji momci. Mislila sam da će se sve završiti loše s obzirom na to u kom stadijumu je bolest bila. Kada je Džordžu postavljena dijagnoza... Taj osećaj je teško opisati rečima. Nema načina da o tome razmišljate normalno. U jednu ruku ste šokirani, u drugu se već naviknete da pričate o tome. Sećam se da smo govorili kako sada moramo da se molimo za dva čuda – da oboje budemo dobro - prisetila se majka u razgovoru za "Mirror".

- Bez obzira na to koliko je bilo teško i opasno, uvek smo nekako znali da će se Džordž oporaviti. Proveo je tri i po godine u bolnici na lečenju. Kada smo ga prvi put vodili da vidimo šta mu je, ja sam se tek oporavljala od svoje operacije. Bilo je trenutaka kada smo zajedno bili u bolnici, a osoblje je bilo fantastično - ispričala je Vici.

Osoblje bolnice u kojoj su se mama i sin lečili imaju samo reči hvale za ovo dvoje boraca.

- Bilo je zadovoljstvo brinuti se za ovu porodicu tri i po godine. Džordž je bio veoma hrabar tokom čitavog lečenja - poručili su uglas doktori i sestre.