Labud
Facebook/ Društvo za zaštitu i p
Labud

Facebook/ Društvo za zaštitu i p

Labud, Foto: Facebook/ Društvo za zaštitu i p

Labud na Šodrošu, uplašen zbog buke od petardi i vatrometa tokom dočeka Nove godine u Novom Sadu, najverovatnije je udario u žice dalekovoda i povredio se.

- Građani su pticu pronašli ispod dalekovodnog stuba, blago ošamućenu. Kao da jedna nevolja ne ide sama, ovaj nesrećnik je u vratu imao i ogromnu udicu koja se zarila duboko u tkivo. Labud je nekada ranije obeležen metalnim prstenom Mus. Belgrade LA0325, a to će nam pomoći da saznamo više o samoj jedinki - saopštili su iz Društva za zaštitu ptica.

Organizacija je o ovome obavestila Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i uz njihovu saglasnost pticu prebacila do obližnje veterinarske ambulante "Dog House 021", gde je veterinar Ana Oreg pregledala labuda, hirurški mu odstranila udicu i obradila ranu.

- Labud je ubrzo vraćen na istu lokaciju gde, prema rečima meštana, već dugo boravi - dodaju u DZPPS o prvoj akciji pomoći i spašavanja ptica u novoj godini - rekla je dr Oreg.

Pročitajte još:

Komentari (2)

vuk

03.01.2021 11:13

Strašno, strašno, strašno! Zakonom je zabranjena ta pirotehnika koliko znam, 30, 31.12 komšijin sin je bacao petarde, tamo kako ih klinci zovu bombe, gruva, nije normalno, imam unučad od godinu dana, od 4 godine i od 8 godina, nijedno nije moglo spavati, čak ovi mali su stresove dobijali, haos, strašno, zvao sam policiju, u mestu zapadnobačkog okruga, ni pojavili se nisu, kao čuvari građana i reda, čuvari zakona ništa im ne verujem, ja treba sa se svađam i tučem sa komšilukom?!

Verica

04.01.2021 00:43

@vuk - U pravu ste Vuče. Kad god sam pozvala policiju nikad nisu hteli da dodju. Pre dve godine za vašar gastarbajteri pustili ali zaista nenormalno jako muziku od posle podne do pola šest ujutru sledećeg dana i policija nije htela da izadje, s obrazloženjem nemaju nikakva ovlašćenja pa se pitam ko je u provinciji zadužen za održavanje reda i mira. Inače js sam u istočnoj Srbiji.