Papagaj
shutterstock
Papagaj

shutterstock

Papagaj, Foto: shutterstock

Za vreme pandemije, kada su se mnogi našli prisilno zatvoreni u svojim domovima, mnogi su odlučili da nabave ljubimca. Naravno, najpopularniji su bili psi i mačke, ali veliki broj ljudi odabrao je neke malo neobičnije ljubimce, piše Gardian.

Tako je, recimo, u Velikoj Britaniji oko 20 hiljada papagaja udomljeno prošle godine iz organizacije Pets4Homes, što je gotovo 80 odsto više u odnosu na godinu pre. Skočio je i broj udomljenih kokošaka, daždevnjaka i nekih vrsta kukaca. Porastao je broj domova u kojima žive i prepelice, tvorovi i tarantule.

Premda su to dobre vesti, neki se brinu kako su u vreme uvođenja karantina u toj zemlji mnogi nabavili životinju a da nisu bili svesni koliko je briga o njima ozbiljan i odgovoran posao.

Zbog toga je Daniela Dos Santos, podpredsednica Britanske veterinarske asocijacije, upozorila kako bi moglo doći do povećanog broja napuštenih životinja, kada se svi oni koji su ih zadnjih godinu dana nabavili jednom vrate na posao, u svoj uobičajeni dnevni ritam, i shvate da više nemaju vremena da se brinu za svoje nove ukućane.

Pročitajte još: