HEROJ Pas je upozorio porodicu na haos koji se sprema, posle 45 minuta im je kuća bila uništena (FOTO)

Pas koji je spasao živote svojih vlasnika upozorivši ih na smrtonosni tornado koji je uništio njihovu kuću nađen je nakon dva meseca

Pas Foto: Shutterstock, ilustracija

Erik Džonson je spavao kada je Bela, šestogodišnji australijski ovčar došla do njegovog kreveta i probudila ga. Bilo je to 3. marta, a čovek je odmah primetio da se pas čudno ponaša i da ima osećaj da se dešava nešto što nije dobro.

Uključio je televizor i shvatio da se tornado približava njihovom gradu. 45 minuta kasnije, zgrabio je ženu i decu i sakrio ih u kadu. Uskoro je tornado pogodio kuću i srušio je do temelja.

- Bela se krila ispod našeg kreveta kada je udario tornado. Vetar ju je odbacio u dvorište i nakon toga je nestala. Znali smo da je preživela, ali nismo mogli da je nađemo i to nam je veoma teško palo. Ona je bila deo porodice - rekao je Džonson za CNN.

I baš kada su počeli da gube nadu da će je pronaći, dogodilo se još jedno čudo. Uz pomoć prijateljice, uspeli su da nađu Belu na oko 6,5 kilometara od kuće.

Džonson i njegova žena ostavljali su čak i komade odeće po komšiluku kako bi ih pas prepoznao, ali tek kada su postavili kamere za praćenje na mestima na kojima je navodno bila viđena, uspeli su da otkriju gde se krije. Nakon 54 dana, voljeno kuče ponovo je bilo sa svojom porodicom.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi