Televizija, TV
Shutterstock
Televizija, TV

Shutterstock

Televizija, TV, Foto: Shutterstock

Ovih nam je dana u svakom smislu potreban barem kratki beg od stvarnosti. Ušli smo u 2021. godinu, unatoč svemu, sa dozom optimizma i dok čekamo neke lepše vesti, ostatak zime provešćemo ušuškani uz svoje najbliže i najbolje serije koje nam se nude.

Probrali smo najbolje od najboljeg što nam je HBO GO doneo u poslednje vreme. Uz online streaming servis koji nudi pregršt filmova i serija sa srpskim titlovima provodimo najviše hladnih večeri, a posebno zato što ga možemo gledati i na mobilnom, tabletu i Smart TV-u preko aplikacije. Osim hype priča o kojima su svi nedavno brujali, u ponudi HBO GO-a dostupni su i izvrsni klasici poput "Seks i grad", " Kućne pomoćnice", " Pravi detektiv", " Bilioni", " Žića", " Sopranovi" i brojni drugi.

Sastavili smo za vas vodič kroz 3 hit serije uz koje će zima brže proći.

Euforija ( EUPHORIA SPECIAL)

serija, euforija, hbo

Youtube prin.screen

serija, euforija, hbo, Foto: Youtube prin.screen

Seriju "Euforija" pronaći ćete na gotovo svakoj našoj listi preporuka za gledanje. U pitanju je jedna sasvim drugačija serija koja je dominirala dodelama nagrada prošle godine, a nas je osvojila jedinstvenim pogledom na svet tinejdžera i problema ovisnosti, društvenih mreža i odnosa. Tu je i vizualni dojam, estetika serije kojoj jednostavno nema premca. Dok iščekujemo drugu sezonu, stigao nam je "Euforija: Special". Radi se o dve posebne epizode koje su obrađene iz perspektiva protagonistica Rue i Džulesa. Jedna je već dostupna u ponudi HBO GO-a i o njoj smo neprestano komentarisali i pričali. Uskoro stiže i drugi deo specijala. Upravo imate vremena nadoknaditi sve pre nego što izađe 25. januara.

Normalni ljudi (NORMAL PEOPLE)

serija, normalni ljudi, hbo

YouTube prin.screen

serija, normalni ljudi, hbo, Foto: YouTube prin.screen

Sali Roni jedna je od naših omiljenih autorka mlađe generacije, a o knjizi "Normalni ljudi" i vesti o adaptaciji u seriji smo jedva dočekali i nimalo se nismo razočarali. Sali Roni uskočila je u ulogu izvršne producentice pa ne čudi da je knjiga genijalno pretočena u pravu streaming poslasticu.

Radnja prati Marianu i Konela, nekonvencionalne tinejdžere i njihov odnos skroz od srednje škole do gotovo kraja fakulteta. Snažna priča bez melodrame i glumačke izvedbe koje su lansirane u neka od najsvježijih glumačkih lica današnjice, oduševiće i vas.

Velika (THE GREAT)

serija, hbo

YouTube prin.screen

serija, hbo, Foto: YouTube prin.screen

Sad nešto što odudara od drugih na našem popisu, a neočekivano nas je oduševilo! Serija "Velika" prava je poslastica za sve one među nama koji vole istorijske serije. Takvih je, verujemo, jako puno! No, ‘The Great’ je odlična i za one koji se tek upoznaju sa tim žanrom jer istorijske činjenice u ovoj priči nisu primarne. U središtu su zapravo suludi karakteri Katarine Velike i cara Rusije Petra III. Priča prikazuje Katarinin put od sramežljive pridošlice do ključne osobe dvora. Verujte nam, dobro ćete se nasmejati, šokirati i zabaviti.

Gospođa Amerika ( MRS. AMERICA)

serija, amerika, hbo

YouTube prin.screen

serija, amerika, hbo, Foto: YouTube prin.screen

Kejt Blanhet je Kejt Blanhet i ništa manje ne možete od serija u kojima glumi očekivati. Špica serije ‘Mrs. America’ izgleda kao crveni tepih: Kejt Blanhet, Elizabeta Banks, Sara Paulson, Rose Birne, Uzo Aduba, Džejms Marsden i Jon Slateri samo su neka od zvučnih imena. U pitanju je priča koja se temelji na stvarnim događajima i opisuje nam jedan od najvažnijih pokreta u američkoj istoriji koji se odrazio i na život žena u drugim zemljama.

Kulturološki rat za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima 70-ih godina vode feministkinje drugog vala i konzervativna Phyllis Schlafly (Blanchett) koja im se odupire. Serija je pravi retro vremeplov koji nas uči ključnom trenutku u istoriji, ali kroz genijalni dizajn interijera, kostimografiju, modu i muziku.

Do proleća odmaramo i ona najlepša iskustva provodimo kod kuće uz svoje najbliže, razne kreativne hobije, finu hranu. Streaming servis HBO GO zato je najjednostavnija opcija za gledanje hit serija i opuštanje.

Bonus video

Naša preporuka