Struja brojilo
Alo!/Vladimir Marković
Pucketava folija

Shutterstock

Pucketava folija, Foto: Shutterstock

Metereolozi najavljuju da će uskoro biti toplije, ali i da se nakon toplog talasa zima ponovo vraća. Ko misli da je završio sa grejanjem stana i kuće, grdno se vara.

Oni koji imaju centralno grejanje neće biti pogođeni novim naletom ledenog vremena, ali oni koji se greju na struju osetiće ozbiljan udarac na džep. Predstavljamo vam jedno jeftino rešenje koje će vam pomoći da zadržite toplotu u stanu i smanjite račune za struju.

Obložite prozore pucketavom folijom!

Ako ste u potrazi za brzim načinom zadržavanja toplote, stručnjaci kažu da će pucketavu folija "odraditi posao" kao da imate dvorostruko staklo na prozorima. A ako imate dvostruko, onda će efekat biti još veći!

"Pucketava folija je odlična za izolaciju prozora", kažu britanski stručnjaci i dodaju: "Deluje slično kao dvostruko staklo i smanjuje gubitak toplote."

Kako se nanosi?

Jednostavno prskajte prozor vodom, prislonite foliju (stranu sa mehurićima) na staklo i malo pritisnite. Stručnjaci dodaju da možda ovo i nije baš elegantno rešenje za dom, ali da svakako "radi posao", odnosno da savršeno zadržava toplotu.

"Možda ne izgleda baš privlačno, ali testiranjem je dokazano da izolacija sa pucketavom folijom poboljšava gubitak toplote i do 50 odsto na jednostrukim prozorima", kažu stručnjaci i dodaju da ukoliko želite da izolacija bude još veća, slobodno preko jedne folije nalepite drugu.

Bonus je i što je ova folija vrlo jeftina, metar košta otprilike 70 dinara!