Hanioti, Grčka
Alo.rs
Hanioti, Grčka

Alo.rs

Hanioti, Grčka, Foto: Alo.rs

Dodatna nevolja je u tome što takvi aranžmani uključuju i smeštaj u hotelima na trgu Omonija, a koji su smešteni u delu Atine, koji niti jedan Grk ne može da preporuči, primarno zbog bezbednosti. Upravo iz tog razloga se neretko događa da turisti budu prilično nezadovoljni, a tim pre što takvi aranžmani mahom uključuju i autobuski prevoz do destinacije, jer je to jeftinija opcija.

Međutim, sve to uopšte ne mora da bude tako… pod uslovom da Atinu posmatramo kao idealnu u bilo koje doba godine. Iz te perspektive je i letovanje u grčkoj prestonici ne samo moguće, nego i vrlo zanimljiv izbor, tim pre što je poznato da se i odlične plaže nalaze u njenoj okolini.

Kako u Atinu na letovanje?

U principu imate nekoliko opcija ako putujete iz pravca Srbije. Jedna je da se odlučite za autobuski prevoz. Povratna karta iz Beograda košta 100 evra. Polasci su u toku sezone redovni, a u Atini ćete biti nakon 15 do 16 sati vožnje, što svakako varira u zavisnosti od toga kolika je gužva na granici.

Naravno da se možete odlučiti i za automobilski prevoz ili avionski, a sve to ako vam više odgovara varijanta da samostalno osmislite odmor.

Uvek ostaje i mogućnost uplaćivanja turističkog aranžmana, mada nema tako mnogo agencija, koje u ponudi imaju i letovanje u Atini.

Zašto baš Atinu odabrati za letnji odmor?

Plaže koje se nalaze u ovom gradu, a primarno u predgrađu Glifada, zatim Neo Faliro i Vuljagmeni, ali i u mnogim drugim su ono što ovaj grad čini posebnim. A tome sigurno treba dodati i prednost što imate priliku da tokom letnjeg odmora uživate i u svemu onome što ovaj fenomenalni grad može da ponudi.

Dovoljno je znate da vam je do bilo koje plaže u grčkoj prestonici potrebno svega desetak ili malo više stanica tramvajem ili autobusom, odnosno metroom, pa da shvatite zašto je dobro da baš u Atini ove godine letujete.

Plaže u Alimosu

Brojni hoteli sa kvalitetnom ponudom se nalaze u predgrađu Alimos u Atini. Ulaz na većinu plaža u ovom delu grada se naplaćuje, a skoro sve su izuzetno lepo organizovane. Osim kafića, na njima se nalaze i taverne sa odličnom ponudom. Dostupne su i brojne sportske aktivnosti.

Do Alimosa ćete metroom stići za 15 do 20 minuta od samog centra grada.

Ah, ta Glifada

Ako postoji predgrađe Atine koje svakog posetioca ostavi bez teksta u svakom smislu te reči, onda je to sigurno Glifada. Inače je taj deo grada poznat ne samo po odlično uređenim plažama, nego i po noćnom životu.

Neki od najpoznatijih letnjih klubova grčke prestonice su smešteni upravo u području Glifade. Ulaz na pojedine plaže se naplaćuje, mada postoje i delovi koji su na raspolaganju posetiocima, bez obaveze plaćanja ulaza.

Najlepša stvar u vezi letovanja u Atini i razlog zbog koga treba i tu opciju isprobati, jeste idealan spoj uživanja u plivanju i uživanja u šopingu ili noćnom provodu.