BAJKOVITO SELO Pogledajte kako izgleda ovo francusko čarobno mesto

Ovo je najlepše selo u Francuskoj!

Hunspach
Hunspach, Foto: Profimedia

Francuzi su odabrali najlepše selo u svojoj državi koje bi preporučili turistima širom sveta.

Francuska TV emisija pod nazivom "Le Village Préféré des Français" proglasila je mesto Hunspach, koji se nalazi u regiji Alzas, u blizini nemačke granice, kao "najlepše" selo u Francuskoj.

Ovo predivno mesto prepoznatljivo je po glavnim specifičnistima koje možete da pronađete u regiji Alzas, bele-smeđim drvenim kućama, prelepom cveću koje ukrašava grad i mnoštvo slikovitih vidikovaca na obližnje vinograde.

Hunspuch ima samo 650 stanovnika. Seoce je takođe udaljeno na manje od sat vremena vožnje od većeg Strazbura, a pošto je blizu granice, većina oznaka je napisana na francuskom i nemačkom jeziku.

Regija Alzas je izuzetno popularna zbog svoje fantastične arhitekture, ulica pogodnih za šetnju i izuzetno ljubaznog lokalnog stanovništva.

Bajkovito selo može očekivati povećanje turizma od 30 odsto zahvaljujući rezultatima ankete, pišu strani mediji.

- Imamo sve na raspolaganju kako bismo dočekali turiste u najboljim uslovima. Alzas je jako pogodio Covid-19, takođe njegov imidž, tako da će nas povratak turista činiti vrlo srećnim - rekla je zamenik gradonačelnika Hunspacha, Silvi Hajbi.

Hunspach je treće selo u regiji Alzas koje je izabrano za najlepše u Francuskoj. Mesta Egishajm (Eguisheim) i Kajzerberg (Kaisersberg) su takođe pobedili na takmičenju prethodnih godina.

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: goga
  11/07/2020 - 12:00
  pa ovo je božanstve no ,čarobno mesto .
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi