Menjačnica
Foto: Dejan Briza
Menjačnica

Foto: Dejan Briza

Menjačnica, Foto: Foto: Dejan Briza

Iako je kurs evra 7,52 kune, u jednoj menjačnici na Krku to je kudikamo manje.

Uverio se u to jedan Nemac koji je, kako se vidi iz računa koji je ustupio portalu Fenix-magazin.de, u subotu, 11. jula za 100 evra na Krku dobio svega 610 kuna.

Nemac je Fenixovom novinaru ustupio i potvrdu o menjaju evra u kune, a iz koje se vidi i broj potvrde o otkupu i ime blagajnika.

Ostrvo Krk Baška Hrvatska

Shutterstock

Ostrvo Krk, Hrvatska, Foto: Shutterstock

Razgovarajući s turistima na Krku, novinar je ispred sporne menjačnice od gostiju saznao kako se sličan slučaj dogodio i u Rijeci.

– Video sam kako su u jednoj menjačnici jednom nemačkom dečaku promenili 200 evra po kursu od 6,1 kune. Nisam to mogao da prećutim te sam se na kraju i posvađao s radnikom menjačnice. Naravno, ništa se nije dogodilo, dečakovi roditelji koji su bili u blizini su ostali šokirani kad sam im rekao što se dogodilo. Ali, nije bilo pomoći - ispričao je jedan Hrvat čiji identitet je poznat novinaru Fenix-magazina.

- Sve to što se događa, a o čemu će Nemci sigurno ispričati svojim poznanicima, a najverojatnije i nemačkim novinarima kada se vrate u Nemačku, ostavlja lošu sliku o hrvatskom turizmu. Pogotovu je to loše sada u vreme korona-krize, kada Nemci pozivaju svoje goste da ostanu kući ili da odmor provode u Nemačkoj - zaključuje portal.

PROČITAJ JOŠ:

 

Komentari (1)

Zumba

13.07.2020 19:23

Kakav problem,ako nije istaknuta krsna lista pitas koliki je kurs,ako ti neodgovara,hvala dovisjenja!