tamjan
Shutterstock
tamjan

Shutterstock

tamjan, Foto: Shutterstock

Prvo Oče naš i tamjan, pa čas može da počne. U najkraćem, tako se može prepričati objava jednog roditelja o predlogu učiteljice u Vajber grupi koji je osvanuo na društvenim mrežama i izazvao buru komentara.

Pročitajte još:

NAUČNICI OTKRILI KAKO DA SE ZAŠTITITE OD KORONE Broj smrtnih slučajeva je povezan sa hranom, ove namernice jačaju imunitet a imate ih u svom domu

Naime, dan pre nego što su školska zvona označila početak školske godine učiteljica u OŠ "Ivo Lola Ribar" u Novom Sadu poslala je predlog roditeljima svojim učenika. On glasi ovako:

- Da li se slažete da svakodnevno pre početka nastave zapalimo tamjan u našoj učionici i izgovorimo molitvu Oče naš - piše u poruci na roditeljskoj Vajber grupi koju je napisala učiteljica jednog odeljenja četvrtog razreda.

ANKETA: Da li se slažete sa idejom koju je učiteljica predložila?

 

Ispod pitanja ostavljena je mogućnost roditeljima da glasaju da li su saglasni sa tim predlogom ili ne i velika većina, tačnije 18 roditelja je podržao predlog učiteljice, dok se nekolicina protivila.

Ispod objave stavljena je i slika na kojoj stoji da ne postoji virus koji će opastati u kući u kojoj se on svakodnevno pali.

Objava je vrlo brzo podeljena na društvenim mrežama i izazvala bezbroj komentara. Jedna od majki koja je pitanje učiteljice i podelila zapitala se da li je uopšte moguće da se tako nešto pita, te da je Srbija sekularna država, ali je bilo i veoma pozitivnih komentara.

Preporučujemo:

Komentari (6)

Kaja

02.09.2020 22:52

Bravo za uciteljicu, paljenje tamjana je stvarno dobro za ubijanje virusa. Bravo

Margarita

03.09.2020 06:02

U nekoj normalnoj zemlji bi dobila momentalni otkaz i doživotnu zabranu da obrazuje i vaspitava mlade ljude

Kaja

03.09.2020 12:12

Bravo za uciteljicu

Slobodan gradjanin

03.09.2020 12:56

Sta ako moje dete nije pravoslavac?. Ko ima pravo da prisiljava moje dete da sluša ocena i da udiše dim tamjana. Toj spodobe nije mestu u školi nego na ulici. Ako je tolika bogomolja nek ide u manastir. Ovde ima mesta da reaguje i zaštitnik gradjana jer je ovo nametanje pravoslavna vere isto kao ustase 1941 godine kad su pokrstavao i Srbe.

aleksakrstonosic1

03.09.2020 15:58

Odvratno, naše školstvo zvanično je mrtvo, baš kao i cela naša država.

covek

04.09.2020 21:00

Paralelno ide i vest da su u PortoRiku izbacili popa jer je dosao u skolu da misionari (po pozivu skole). Trebalo im je 50min da mu 'objasne' da je to skola a ne bogomolja. Doduse nije isao preko VIbera. Sramota