RUSIJA DONOSI SPAS! Ako vas nervira ova stavka na Jutjubu, uskoro će postojati elegantno rešenje!

Ruska služba za nadzor u sferi komunikacija, informacionih tehnologija i medija „Roskomnadzor“ zatražila je od ruskih IT kompanija da pokrenu domaće video-platforme za ruske medije zbog cenzure Jutjuba, saopštila je ta služba.

Jutjub, YouTube
Jutjub, YouTube, Foto: Alo.rs

"Skrećemo pažnju ruskim medijima da je neophodno da vode informacione kanale na domaćim video-platformama. Molimo vodeće internet kompanije u zemlji da pomognu našim medijima u njihovom pokretanju i popularizaciji", navodi se u saopštenju.

"Roskomnadzor" zahteva od kompanije "Gugl" da omogući pristup kanalima informacione agencije "ANNA njuz" (Analitikal netvork njuz ejdžensi) na Jutjubu.

Ruska služba navodi da ciljana politika cenzurisanja ruskih medija narušava osnovne principe slobodnog širenja informacija, kao i nesmetanog pristupa njima.

"Zahtevamo da se što pre ukinu sva ograničenja pristupa kanalima 'ANNA njuz' na Jutjubu", navodi se u pismu prosleđenom kompaniji "Gugl".

"Roskomnadzor" je 28. oktobra ponovo uputio zahteve američkim kompanijama "Fejsbuk", "Gugl" i "Tviter" da ukinu cenzurisanje ruskih medija. Dan ranije je saopšteno da te kompanije ograničavaju pristup informacijama oko 20 ruskih medija.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi