Apokalipsa
pixabay.com
Apokalipsa

pixabay.com

Apokalipsa, Foto: pixabay.com

Značajno poboljšane tehnike detekcije omogućile su astronomima da svedoče o sve većem broju asteroida koji prolaze pored nas poslednjih godina. Ove nedelje videćemo dve gromade kako prolaze pored Zemlje. Obe stene su primećene tek poslednjih dana, podsećanjući na pretnju koju još uvek neotkriveni asteroidi predstavljaju za našu planetu.

Srećom, oba asteroida će proći na sigurnoj udaljenosti većoj od 1,5 miliona kilometara (932.056 milja). Međutim, 1. septembra smo spremni za daleko bliži susret, kada će svemirska stena od 28 metara, zvanično poznata kao ES4 2011, proći Zemlju na samo trećini udaljenosti između naše planete i Meseca.

Posetilac će proleteti brzinom od gotovo 30.000 kilometara na sat. NASA ga je označila "potencijalno opasnim asteroidom" zbog mogućeg rizika koji predstavlja za planetu Zemlju.

Dok će ES4 2011 gotovo sigurno proći pored naše planete na sigurnoj udaljenosti, sveštenik Pol Begli i izdao je oštro upozorenje o tome najavljujući kraj sveta.

„Potvrđeno je, dolazeće vatrene loptice, apokaliptične, krenule su u našem pravcu“ , prorekao je samoproklamovani prorok na u nedavnom videu na svom veoma popularnom Jutub kanalu.

Begli navodi biblijske odlomke pomešane sa naučnim dokazima kao "dokaz" da je planeta u smrtnoj opasnosti od dolaska „apokaliptične vatrene kugle“.

"O tome govorim već deceniju, jer smo, prema Bibliji, znali da dolazi - čak i bez naučnih dokaza" , objasnio je. "Čak i Stiven Hoking kaže da će se Zemlja izgubiti u vatri 2600. godine. Mislim da će to biti mnogo ranije jer to Biblija kaže u trećem poglavlju jevanđelja po Petru."

Begli je tvrdio da će „više od 100 tona svemirske prašine i kamenja“ padati svaki dan u našu atmosferu u znak nadolazeće apokalipse. Ne iznenađuje da za ove tvrdnje ne postoji naučna osnova.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Stojko

11.08.2020 13:28

Jao taj datum mi nikako ne odgovara. Ja bih vas zamoio da pomerite smak za 15.8. da ne moram da platim godisnji odmor, ili da malo zakasni pa da dodje 1.10. kad se vratim sa mora.