Tiago Fireira
Tiagov Balkan
Tiago Fireira, Foto: Tiagov Balkan

Ovaj neobičan mladić prešao je 10.000 kilometara zbog jedne ljubavi koja nije potrajala, ali se, kako kaže, otkrivši novu strast, potpuno zaljubio u Balkan. Ostao je u Srbiji i počeo da se bavi turizmom.

- Od ljubavi se ne živi, ali od turizma da. A, kada posao postane strast, onda je sve moguće. Sve čari Balkana ne mogu vam opisati rečima, ali mogu da vam pokažem - poručuje Tiago Fireira, među našim ljudima poznat i kao Srbin iz Brazila, dok turiste iz svoje domovine poziva pod sloganom "Doživi Srbiju sa energijom Brazila". Mnogi iz obe zemlje prate njegove putešestvije na društvenim mrežama, gledaju Balkan Trip TV i zvanični youtube kanal ove televizije.

Energični Brazilac ističe da su ga Beograđani uvek tretirali kao kralja i da se u srpskoj prestonici uvek osećao kao među svojima. Posebno mu se dopada to što je Beograd mesto gde se okuplja narod iz svih krajeva Srbije, Balkana i sveta, i što uvek za sve ima mesta. Dodaje da se navikao što mu i u Brazilu, i u Srbiji kažu da je lud...

Tiago Fireira, Foto: Tiagov Balkan

- Prihvatam da sam lud. Mislim da tako u životu na kraju i treba da bude. Uvek se trudim da gledam pozitivne stvari, a ovde ima i dobrih i loših stvari - ističe Tiago Fireira.

Turiste obavezno vodi na Kalemegdan, zbog istorije, prirodne lepote i mnogih atrakcija.

- Kalemegdan je mesto gde je sve počelo još u III veku sa Rimljanima, kada je Beograd ustvari bio Singidunum. Na ovom mestu su prošli razni narodi, ostavili svoje tragove i obogatili ovaj grad. I danas na ovom mestu, gde se oseća živa istorija, narod uživa u barovima, restoranima, u divnom pogledu... Stoga je Kalemegdan pravi biser Beograda - priča Tiago Fireira. Objašnjava da se upravo Kalemegdan najviše sviđa brazislim turistima, ali i da je on opčinjen ovim mestom, posebno kada pogleda Ušće dve reke.

Tiago Fireira, Foto: Tiagov Balkan

- Fascinantna mi je zamisao kako je ovo mesto izgledalo kada je sa jedne strane bila Austrougarska, sa druge Otomansko carstvo, a Srbija u sredini. Veoma značajno mesto u Beogradu je baš ono gde stoji Pobednik, a moja duša peva kada pogledam Savu i Dunav - kaže Tiago Fireira i poručuje da svi moraju da đuđu na Kalemegdan i osete čari ovog mesta.

Pročitajte još: