tiktoker, tiktok,zakopano blago, slika
TikTok pr. sc.
tiktoker, tiktok,zakopano blago, slika

TikTok pr. sc.

tiktoker, tiktok,zakopano blago, slika, Foto: TikTok pr. sc.

Svi vole dobru misteriju, posebno kada ona uključuje vekovnu porodičnu tajnu. Iris Rogers, koja vodi porodičnu farmu Old Homestead u Njujorku , nedavno je otkrila da ju je potraga za imovinom dovela do potencijalnog bogatstva.

Tako se šuška, da je njen pradeda Elbert Rogers sakrio dokumenta u prazanom bokalu za mleko, koji je sakrio negde na farmi.

Pa, prošlog meseca, Iris, koja vodi posao sa CBD-om farme, odlučila je da dokumentuje svoju potragu za neuhvatljivim delima, deleći rezultate na TikTok-u .

I dok nam je žao što kažemo da ih možda nije pronašla, 27-godišnjakinja je ipak naišla na umetničko delo koje bi moglo vredeti i do 30.000 američkih dolara. Bizarni lov na smeće objašnjen je u nizu video snimaka na njenom kanalu.

Rekla je: „Davno, 1787. godine, moj predak Klarke Rogers potpisao je ugovor o 559 hektara zemlje - istoj zemlji na kojoj živimo i danas.

"Dokument se prenosio s kolena na koleno, a priča kaže da je moj pradeda Elbert držao papir u flaši od mleka na sigurno, jer, znate, to je sigurno mesto za čuvanje. Dobra vest je da su se moj deda Kliff i baka Nanci u nekom trenutku dočepali, napravili kopiju i transkribovali je najbolje što su mogli, što je na kraju bilo zaista dobar posao jer je papir na kraju nestao."

"A priča je da je bokal za mleko koji je zadržan na sigurnom na kraju napunjen mlekom i jednog dana poslan na isporuku. Ali počela sam da razmišljam o tome koliko starih bokala mleka imamo oko farme i da li je zaista nestalo?"

Ovo ju je uputilo na trag da pronađe davno izgubljen papir, pretražujući svaku konzervu mleka do koje je mogla doći.

Ali dok nije uspela da uđe u trag neuhvatljivom vrču, Irisina potraga nije bila uzaludna. Na kraju je naletela na staru brošuru koja je bila stavljena u jednu od starih limenki i na kojoj su bila napisana uputstva "vrh stepeništa, levo".

Tokom nekoliko nedelja, Iris je krenula u lov na smeće, pronalazeći sve više tragova, često skrivenih u knjigama i razglednicama, sve dok se nije vratila u porodičnu konjušnicu.

I dok ona priznaje da je do ovog trenutka bila već na kraju, jedan poslednji potez kuće otkrio je skriveni ormar. Unutra je bila uokvirena kopija litografije Kurrier-a i Ives-a. Ali to nije sve.

tiktoker, tiktok,zakopano blago, slika

TikTok pr. sc.

Foto: TikTok pr. sc.

Nakon još malo kopanja, Iris je otkrila da je ovo samo dodatni trag do stvarnog nasledstva, originalnog otiska litografije Kurrier-a i Ives-a, koji je njena tetka imala svih ovih godina, a da ni sama nije znala šta je to.

A nakon što je razgovarala sa nekim stručnjacima o ovom delu, Iris kaže da bi moglo vredeti od 10.000 do 30.000 dolara.