CELOG ŽIVOTA STE GREŠILI PRILIKOM UPOTREBE KEČAPA Došao je trenutak da se to promeni, potrebno je samo da izbegnete jednu stvar

Čitajte uputstva.

kečap
kečap, Foto: Tanjug/Gene J Puskar

Ako i vi držite kečap u frižideru, stručnjaci kažu da grešite.

Istraživanje koje je sproveo "Which?" pokazalo je da samo jedan od pet Britanaca proverava uputstva na proizvodu o tome treba li ga skladištiti u frižideru, što rezultira time da mnogo toga završi na hladnom bez ikakve potrebe.

U istraživanju su učestvovale 444 osobe. "Otkrili smo puno zbrke, dezinformacija i loših navika - uključujući i one koje bi mogle da ugroze zdravlje potrošača", zaključili su istraživači misleći na sve one koji nisu u frižideru držali, primera radi, jaja i proizvode bazirane na jajima poput majoneza.

Međutim, kečap, kiseli krastavci (i ostalo ukiseljeno povrće), senf, med, soja sos, javorov sirup i slični proizvodi mogu stajati na polici u kuhinji bez straha od ugrožavanja zdravlja. Ipak, mnogi ih unatoč tome drže u hladnjaku zbog neznanja.

U nekim slučajevima ljudi to rade isključivo iz ličnih preferencija (vole ohlađeni kečap, recimo), ali ako ste vi među onima koji to rade isključivo iz straha - ne morate da se brinete.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi