Albert Ajnštajn
Shutterstock
Albert Ajnštajn

Shutterstock

Albert Ajnštajn, Foto: Shutterstock

Zainteresovan za pronalaženje interaktivnijeg rešenja za učenje o velikom fizičaru (i za proslavu 100. godišnjice Nobelove nagrade za fiziku Alberta Ajnštajna), dvojac je počeo da radi na interaktivnoj i konverzacijskoj umetničkoj inteligenciji koja bi mogla da pruži grumen mudrosti od samog genija. Ideja je bila stvoriti nešto što bi moglo odgovoriti na bilo koje pitanje o Ajnštajnu ili njegovim stavovima i mišljenjima što bi kvizerima dalo trenutne odgovore.

Tehnologija za stvaranje ovog avatara inspirisanog realnošću već je bila na mestu, ali to je ostavilo pitanje: Kako da znamo kako je Ajnštajn zvučao? ‍ " Odgovor je: većina ljudi ne zna i verovatno ih nije ni briga, " Napisao je Afloritmik u izdanju o Digitalnom Ajnštajnu. "Ono do čega im je stalo je mogućnost da ga lako razumeju i da se osećaju kao da komuniciraju sa Ajnštajnom."

Radeći na istorijskim snimcima, tim je ustanovio da ima debeli nemački naglasak, visokog tona i polako je izgovarao reči na način kao da razgovara sa prijateljem.

Rezultat je Ajnštajn koji priča engleskim jezikom sa nemačkim naglaskom, koji možete i sami čuti u videu ispod: