Sanduk
Print Screen YouTube
Sanduk

Print Screen YouTube

Foto: Print Screen YouTube

Haime Rolando Urbina Tores snimljen je kako leži u otvorenom kovčegu sa maskom na licu.

Njega su fotografisali policajci koji su ga zatim uhapsili u ponedeljak uveče u gradu Tantara, na jugu zemlje.

Policija kaže da je kršio zakone o policijskom času i socijalnom distanciranju kako bi pio alkohol sa svojim prijateljima, a bio je pijan kada je uhapšen.

Lokalno stanovništvo je ranije optuživalo Toresa da nje ozbiljno shvatio pretnju korona virusom i da nije sproveo mere predostrožnosti u gradu.

Međutim, ljuti meštani kažu da je Tores proveo svega osam dana u gradu od početka zatvaranja, i da nije uspeo da primeni nijednu lokalnu bezbednosnu meru.

Često odsutni gradonačelnik bio je primoran da prisustvuje sastanku gradskog veća 9. maja kako bi se odbranio od kritika, kada je izneo niz ljutih tirada nad meštanima.

Prema lokalnim medijima, više puta su ga demantovali njegovi zvaničnici kada je davao izgovore za neuspeh da u gradu postavi karantine za hitne slučajeve.

Takođe je optužen da nije izvršio odgovarajuće bezbednosne provere kako bi se uverio da ljudi izvan grada ne mogu da uđu u njega.

Latinska Amerika je sada u epicentru globalne pandemije korona virusa, a ukupan broj slučajeva korona virusa i smrtnih ishoda raste brže nego u bilo kom drugom delu sveta.

U regionu trenutno ima 2,1 miliona slučajeva korona virusa, što je veći broj u odnosu na Evropu, koja ima 1,9 miliona zaraženih i donedavno je bila glavno svetsko žarište.