Klepetan i Malena
screenshot
Klepetan i Malena

screenshot

Klepetan i Malena, Foto: screenshot

Dobra situacija u vezi korone dopušta mu da ode na kanale u okolini Broda i Malenoj napeca ribice, a i rodan donese Malenoj ponešto "da pregrize".

"Koliko mi je bilo teško kada je Klepetan u aprilu po ranijem dolasku s afričkog Juga bio s Malenom par dana i onda iznenada netragom nestao toliko mi je sada drago da Malena nije sama. I, ne samo to: iz dana u dan sve mi se više čini da se to baš Klepetan vratio. Svako jutro dođe mi pred ulazna vrata stana i klepeće, traži da jede.

Da je to neki drugi rodan to sigurno ne bi radio, sve mi se čini da je taj "novi" rodan zapravo moj Klepo. Dođe kada ga zovem, klepeće, prilazi mi i umiljava se... Malena na jajima sedi od jutra do ranog popodneva, onda on sleti i odmeni ju da se jaja ne ohlade. Klepetan nikada nije prstenovan i ne mogu da dokažem tu svoju "sumnju", ali, nekako, kao da se nakon tronedeljne ljutnje i samovanja Klepo "odlučio" da se vrati", govori Vokić za 24sata.hr, pomalo zbunjen celom tom situacijom.

Dodaje da su Malena i rodan vodili ljubav više puta, plod toga su tri jajeta na kojima Malena i rodan danonoćno bdiju.

Ako sve bude u redu i vreme ne "donese" neku iznenadnu hladnoću, broj od 66 ptića iz 17 godina duge ljubavi i vernosti Malene i Klepetana dobiće ovoga proleća svoj nastavak, biće povećan za još tri.

"Pao mi je kamen sa srca, što je tako. Malenoj na krov odnesem kantu s vodom i ribicama, rodan budno sve pazi i motri, i sve je nekako isto kao pre. Jako se radujem što će početkom juna svet ugledati još tri male rode. Rodan je tu da pripomogne s kanala da im donese hranu, i ja ću takođe češće idem na pecanje, brzo će avgust kada će rodan i mladi ptići morati put Afrike.

Još da ljudi koji toliko zovu i pišu iz celog sveta mogu ovdeda dođu i vide Malenu i njene ptiće, ovo veselje bi bilo potpuno. Nadam se da će i korona koja ih u tome valjda sprečava uskoro proći i da ću moći da ispunim želju tim dragim ljudima", kaže Stipa Vokić.