avion, p 40, ratni avion
Shutterstock
avion, p 40, ratni avion

Shutterstock

avion, p 40, ratni avion, Foto: Shutterstock

Čini se da prvi put to prevazilazi naučnu fantastiku, ali već nekoliko godina ova čudesna priča kruži internetom sa raznim privlačnim naslovima poput: "Amerikan Flajt 914 poleteo je 1955. godine, ali je sleteo nakon 37 godina" Ili "Avion DC 4 nestao 1955. godine, sleteo nakon 37 godina" ili "Avion iz 1950-ih sleteo sa 92 kostura" ili "Izgubljeni avion pronađen nakon 37 godina!" svi koji opisuju gotovo isti incident.

Zapravo, ovu izvanrednu priču prvi put je objavio kao vest koja ostavlja bez daha "Vikli Vorld Njuz Tabloid, izdanje od 14. novembra 1989.", gde izveštaj novinskog izveštajca Irvina Fišera potvrđuje skice detalja o nestalom letu Santiga 513. Da li je to konačna vest ili je to bila samo senzacionalna podvala ??

Šta se zapravo dogodilo sa nestalim letom Santiago 513 na putu iz Nemačke u Brazil?

Prema brazilskim vazduhoplovnim vlastima, komercijalni avion pod nazivom "Santiago let 513" poleteo je iz Nemačke 4. septembra 1954. i nestao negde nad Atlantskim okeanom. Izvedena je besplodna masovna potraga i istražitelji su konačno bili primorani da veruju da je letelica pala i da su svi putnici izgubili život u ovom tragičnom događaju.

Evo šta priču o nestalom letu Santiago 513 čini još čudnijom:

Priča postaje još fascinantnija kada se nestali avion navodno ponovo pojavi i napravi krug nad aerodromom Porto Alegre u Brazilu 12. oktobra 1989. godine i sleti sa 92 kostura !!

Vlasti su saopštile da kontrolni toranj nije imao komunikaciju sa nestalim avionom koji je očigledno kružio oko aerodroma, a zatim sleteo. Nakon odlaska na proveru aviona, nakon otvaranja vrata, podrška aerodroma i obezbeđenje bili su apsolutno šokirani otkrivši 92 skeletna tela, uključujući svih 88 putnika i 4 člana posade koji su sedeli na svojim mestima. Čudnija je scena bila skeletirani pilot, kapetan Miguel Viktor, koji je sedeo u netaknutom položaju i još uvek se držao za komande. Takođe su primetili da je avion još uvek radio u praznom hodu! Ali čudno, zvaničnici su odbili da komentarišu ponovno pojavljivanje nestalog leta 513. Nisu zaključili gde je avion bio tokom 35 godina!

Doktor Kelso Atello, istraživač paranormalnih aktivnosti, rekao je da je let 513 u Santiagu gotovo sigurno ušao u vremensku osnovicu, nema drugog objašnjenja. Ali izgleda da nije imao objašnjenje o tome kako je kostur pilota uspeo da bezbedno spusti avion.

Šta je bio odgovor vlade i letačkih vlasti na ovu čudnu tvrdnju:

Santiago Airlines je očigledno prestao sa radom 1956. godine i njihovi rukovodioci koji su još uvek živi nisu znali mnogo o letu da bi komentarisali.

Uprkos tome što su vladini agenti opsežno istraživali ovaj čudan događaj, odbili su da razgovaraju o bilo čemu u vezi sa avionom ili u vezi sa njihovim istražnim navodima. Takođe su odbili da komentarišu reči dr Atella da je avion ušao u vremensku osnovicu ― to je jedino objašnjenje. A vlada nikada nije izašla sa bilo kakvim posebnim tumačenjem.

Stoga se snažno veruje da su vladini službenici zataškali ovaj slučaj, očistili su sve dokaze da vremensko iskrivljenje zaista postoji i ne žele da nas uplaše.

Međutim, bilo je mnogo takvih izveštaja da su piloti čudesno gubili vreme, da su se ljudi teleportovali s jedne na drugu stranu, hiljadama kilometara u roku od nekoliko sekundi, bez ikakvog racionalnog objašnjenja.