Maske maska
Alo.rs/V.Đ.
Maske maska

Alo.rs/V.Đ.

Maske maska, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Sve je češće pitanje kako se izboriti sa vrućinama pod maskom, a eksperti su sa tim u vezi dali nekoliko korisnih saveta i trikova.

Dermatolozi poručuju da prvo što moramo uraditi jeste odabrati masku od pamuka ili čak bambusa. Hirurške maske, koji mnogi nose i koje su odlične za sprečavanje širenja virusa, nisu najbolja opcija leti za one koji se bore sa vrućinom.

maska

Shutterstock

maska, Foto: Shutterstock

Ipak napominju da pamučne maske upijaju više tečnosti i mogu brzo postati vlažne, te je zgodno da ponesemo i najmanje jednu rezervnu masku.

Boja maske takođe može pomoći. Leti se preporučije maska svetle boje, jer tamne boje upijaju više svetlosti i pretvaraju je u toplinu.

Savetuje se i da se izbegava puder i šminka uopšte ispod maske, jer, zajedno sa znojem, mogu začepiti pore na licu i napraviti nam novi problem. Pritom preporučuje da se koriste kreme za zaštitu od sunca i proizvodi za hidrataciju kože na bazi vode.

Vizir je uvek dobra zaštita od virusa, ali ga na našoj glavi čuva traka, koja je naslonjena na naše čelo, deo našeg lica koji se najviše znoji, pa budite spremni na često brisanje ovog područja.

Najvažniji savet je da budete hidrirani. Svako od nas bi u u ovako vrelim danima trebao bi imati malu bocu sa vodom uz sebe. Ako se plašite da popijete vodu zbog toga što morate skinuti masku, ne brinite, to ne predstavlja nikakav problem, samo dezinfikujte ruke pre skidanja maske i gledajte da ste na sigurnoj distanci od drugih.

Lekari napominju da su maske već postale deo kulture u brojnim azijskim zemljama, u kojima je često izrazito vruće, te bismo i od njih mogli prepisati po koji trik.

Pročitajte još: