PONUDA KOJA SE NE ODBIJA Mladi hrle na ostrvo, vlasti daju 3.000 evra za parove koji se uzmu!

Vlasti italijanske regije-ostrva Sicilija donele su odluku da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3 000 evra, piše dnenvi list “Hafington Post”.

Sicilija
Sicilija, Foto: screenshoot/Youtube

Ponuda vazi sve do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mesto za ceremonije.

Da li biste se venčali za 3.000 evra?

Ukupan broj glasova: 97

  • Da: 68% (66)
  • Ne: 32% (31)

Najpoznatije venčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma “Kum”, rezisera Frensisa Kopole, u kojemu se sin mafijaskog kuma venčava sa lokalnom lepoticom.

Ovo filmsko venčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Sicilija, Raguza
Sicilija, Raguza, Foto: Profimedia

Do pandemije Covida19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo delatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 miliona evra.

Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja već niz pratečih delatnosti kao što je katering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to zivelo od “venčanja”, delatnosti koja a u vreme koronavirusa, što se tiče Sicilije, zamrla.

To je bio razlog lokalnim vlastima da ponude poklon mladencima koji odluče da se “na večnu ljubav” obavezu na Siciliji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi