OTKRIVENO GDE SE NALAZI 28 TONA ZLATA! Nemci su ga sakrili, a sada je poznata lokacija blaga vrednog 350 miliona evra

Blago koje su Nemci zakopali da ne padne u ruke Rusima 1945. otkriveno zahvaljujući dnevniku jednog masona

Rudnik, zlato, srebro
Rudnik, zlato, srebro, Foto: Shutterstock

Očekuje se da narednih dana prava zlatna groznica počne da trese stanovnike poljskog grada Vroclava nakon informacije koju je preneo engleski "Dejli mejl".

Naime, Istraživači poljsko-nemačke Fondacije Šleski most, koji tvrde da su dnevnik nabavili iz masonske lože, kažu da je blago zakopano u poslednjim danima Drugog svetskog rata, zajedno sa leševima više svedoka i da znaju tačnu lokaciju! Prema fondaciji, zalihe zlatnih poluga, nakita i kovanica leže na dnu razorenog bunarskog okna u temeljima jedne palate u Vroclavu!

"Dejli mejl" navodi da se sumnja da se u ovom gradu Poljske krije 28 tona nacističkog zlata vrednog više od milijardu i 350 miliona evra!

Roman Furmanjak, predsednik fondacije koja je pronašla lokaciju, tvrdi da je dnevnik napisao SS oficir Egon Olenhauer, koji je bio veza između policajaca koji su skrivali blago i bogatih članova SS jedinica i njihovih porodica !

Smatra se da je Hitler naredio da se u regionu Šlezije sakriju 260 kamiona natovarena dragocenostima, kada se tok Drugog svetskog rata promenilo

Prema Furmanjaku, dnevnik je decenijama bio kod 1.100 godina stare masonske lože pre nego što je predata fondaciji pre 10 godina.

Rekao je da su detalji mogli biti objavljeni tek prošle godine nakon što su svi povezani sa događajima iz dnevnika umrli, a sada izlazeći u javnost pokušava da natera vladu na iskopavanja.

 

Povezane vesti