SNIMAK OD KOJEG ZASTAJE DAH: Ovo što je uradila žena sa ajkulom će vas zapanjiti! To se zove hrabrost

Većina nas verovatno ne bi želela da bude u direktnom kontaktu sa ajkulom, ali morski biolog Andrian Fragola se toga ne plaši, čak i traži takve susrete. Na društvenim mrežama redovno objavljuje video snimke sa ajkulama koji oduzimaju dah. U poslednjem snimku srela je ajkulu licem u lice i jednim dodirom je oterala

ajkula, more, ronioc
ajkula, more, ronioc, Foto: Instagram pr.screen

Morski biolog Andriana Fragola, poznatija kao Andriana Marine, nedavno je naišla na jednu od najstrašnijih i najopasnijih ajkula na svetu. Govorimo o tigarskoj ajkuli koja svake godine ujede i ubije nekoliko desetina do stotina ljudi. Međutim, ovaj sastanak uopšte nije bio koban. Suprotno tome, Adriana u poučnom videu pokazuje kako da spasite svoj život ako slučajno naiđete na ovog krvožednog predatora, informiše portal The Sun .

Neverovatni video prikazuje trenutak kada je žena došla u kontakt sa ajkulom i jednim dodirom je oterala. Na snimku možete videti Andrijanu kako mirno pliva u vodama ostrva Havaji u trenutku kada joj se približi tigrova ajkula. Pliva pravo do nje i u jednom trenutku hrabra žena stavi joj ruku na glavu.

„Ako se ikada nađete u retkoj situaciji kada vam se približi tigrova ajkula, ovo bi trebalo da uradite“, započinje svoj video Andriana. „Kako se ajkula približava, obavezno održavajte kontakt očima, ispružite ruku i lakat “, nastavlja ona.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andriana Marie 🌜🌎🌛 (@andriana_marine)

Prema Andrijani, trik je u tome da dlan položite na glavu ajkule, a zatim gurnete odozgo prema dole.

„Držite ruku uz bok njegovog tela kako biste zadržali dodatni prostor u slučaju da se ajkula odluči da vam se vrati“, savetuje plivačica. Ako sve ove korake uspete uspešno, prema njenim rečima, važno je biti na oprezu i proveriti ima li drugih ajkula u tom području.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Andriana Marie 🌜🌎🌛 (@andriana_marine)

Ona je video podelila na svom TikTok-u i od objavljivanja je dobila više od 4,1 milion lajkova. U posebnom postu objašnjava da je ključ preživljavanja susreta sa ajkulom ostati miran i održati kontakt očima.

„ Otploviti je najgora stvar koju možete učiniti , a ako pokušate da istegnete ronilačke peraje da biste je blokirali, ajkula će verovatno želeti da se probije kroz njih“, objašnjava iskusni ronilac.

Ljudi koji su videli video bili su zapanjeni Andrijaninim susretom sa ajkulom i koliko je ostala mirna. „Ako bi mi se ovo ikada dogodilo u stvarnom životu, kažem vam trenutno da ne bih mogao da ostanem u takvoj smirenosti“, prokomentarisao je jedan korisnik društvene mreže. Drugi gledalac se našalio: „Postoji još jedan trik da ostanemo suvi“.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi