Prodavnica
AP Photo/Anjum Naveed
šargarepa

Shutterstock

šargarepa, Foto: Shutterstock

Martin Gilbi (50) iz Northemptona, ušao je lokalni dućan kako bi kupio povrće za nedeljni ručak. Šargarepa je koštala manje od tri funte, a pošto je nije imao gotovinu, zaMar plaćanje debitnom krticom bilo je potrebno da račun iznosi više od tri funte, pa je usput dokupio - tiket.

Pitao je kasiruku da li da kupi "grebu" ili tiket, a ona je ko iz topa rekla: "Tiket!"

Martin i nejgova partnerka Trejski prolazili su težak period tokom januara, koji inače važi za najduži mesec u godini kada su finansije u pitanju.

"Nakon što su plaćeni svi računi, proverio sam svoj račun i video da nije ostalo mnogo para za život do kraja meseca", priseća se.

"Trejsi i ja smo rekli da treba da preguramo nedelju, a srećom, nedostajalo je samo povrće, pa sam odlučio da odem i kupim šargarepu. Vratio sam se kući, i, da budem iskren, zaboravio sam na tiket i onda sam se, nakon što je Trejsi legla, setio i odlučio da proverim svoje brojeve. Skenirao sam kod pomoću aplikacije Nacionalne lutrije i nisam mogao da verujem šta sam video. Ponovo sam proverio. Zatim sam izbrisao aplikaciju, ponovo je preuzeo i ponovo skenirao kartu. Pozvao sam Trejsi da siđe. Oboje smo ponovo proverili kod i nakon još nekoliko skeniranja tiketa počeli smo da plačemo, grlimo se i skačemo.“

Martin je srećnu vest odmah podelio i sa sinom Džordanom, ali i ostalim čalnovima familije koje su pozvali preko aplikacije Zum.

Kao i za većinu ljudi širom sveta koji su preživeli pandemiju koronavirusa, 2020. je bila teška za Martina. Morao je da nađe novi posao, a majku je izgubio krajem 2019. godine.

Ima tri brata i sestru i odlučio je da svima pomogne, koliko može da preguraju ovaj težak period.

"Takođe želim da otplatim kredit za Džordanov automobil, a kako smo veliki ljubitelji kriketa, obećao sam mu putovanje u Australiju sledeće godine. Ostatak će biti za Trejsi i mene i našu budućnost."

Komentari (1)

iguman

24.01.2021 12:50

A da casti prodavacicu? Da nije bilo nje i dalje bi gulio sargarepu.