Kafić, bašta, Beograd
Alo!/Vladimir Marković
Mladi, kafić, mobilni telefon

Alo!/ Rajko Ristić

Mladi, kafić, mobilni telefon, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Od davnina ljudi su gledali u zvezde i uz pomoć njih proricali, predviđali, a tako i danas astrologija kod mnogih izaziva divljenje i veliku pažnju.

Kinezi i Japanci toliko veruju svom horoskopu Kigaku da ne započinju nikakve poslove u godinama koje za to nisu, a većina brakove planira i upravo prema horskopskom znaku.

Tako je jedan tvit izvesne Irine izazvao je polemike o tome da li stvarno treba da verujemo u izbor muškarca prema horoskopskom znaku.

- Moja drugarica je sinoć izašla na dejt. Naravno da je priča krenula od toga ko je šta u horoskopu. On je rekao da je Riba-Rak. Znate li šta je ona rekla? Izvini, ali ovde smo završili i otišla! Pre svega jedna gospođa - navodi se u tvitu.

Usledela je rasprava i većina je osuđivala takav potez devojke.

"Ja bih otišla čim bi me neko pitao šta si u horoskopu, niti bi mi ikad palo na pamet da to pitam nekoga i na osnovu toga odlučujem o nekom", "srećnik" tip izbegao dijavolu", "a koji je ona znak", samo su neki od komentara.

Bilo je i onih koji veruju u horoskope i da uz pomoć njih treba da se bira partner.

"Ma daj, nije joj bilo dobro kad ga je videla... koji crni horoskop! Mora da je neki njojo", "Kod mene je udvarać završio karijeru kada je rekao da je Blizanac".

Verujete li u horoskop?