devojčica, lečenje
YouTube prin.screen
devojčica, lečenje

YouTube prin.screen

devojčica, lečenje, Foto: YouTube prin.screen

Mala Lisa iz američke savezne države Alabama imala je seriju napada nastalih usled malformacija mozga. Nakon nekoliko pregleda, lekari su odlučili da će devojčica morati na neophodnu i skupu operaciju. Stoga je odlučila da to plati novcem od svog „posla sa limunadom“.

Izgradila je svoju tezgu u Bakeri, koju je vodio njen deda. U njoj prodaje limunadu za 25 centi, ali otkako je naučila dijagnozu, skoro svaki kupac daje i dodatni iznos. "Imam račun od 5, 10, 20, 50, 50 ili 100 dolara", kaže Lisa, računajući doprinose koje ljudi žele da iskoriste za finansiranje važne operacije.

Lisa, koja je na ideju da plati operaciju došla zahvaljujući svom štandu tokom svog prvog boravka u bolnici, iznenadila je i sopstvenu majku. „Rekla sam joj da to možda neće ići“, izrazila je Lisina majka Elizabeta, „ne očekujem da će biti u mogućnosti da plaća račune.“ Sedmogodišnja devojčica, međutim, odvraća i već nekoliko dana uglavnom dobrovoljnim prilozima kupaca zaradila je 12 -Hiljada dolara, piše portal NjuJork Post .

Pogledajte video o Lisi i njenom stanju

Iako njihova porodična pekara ima dobro osiguranje, ubrzo su otkrili da ga mnogi medicinski troškovi ne mogu pokriti. „Samo nedelju dana u bolnici i sve vožnje hitne pomoći koštaju više od moje mesečne zarade“, rekla je Elizabeth Skot, „ne bih mogla sve to sama da finansiram, posebno ako još uvek moramo da brinemo o pekari.“ Odlučila je da postavi mrežnu molbu za malu Lisu, gde svako može da doprinese. Zahvaljujući porodici, prijateljima, ali i strancima, do sada je prikupljeno više od 300.000 dolara.

Ne zna se tačno kada je operacija koju Lisa čeka. Međutim, specijalista je mora redovno pregledati, voze se sve do Bostona, a najverovatnije ih neće izbeći ni posle operacije. Uprkos zdravstvenom stanju, devojčica je srećna i puna života. Kao što i sama Lisa kaže, „ne pokušava da razmišlja o mozgu“, i radije se fokusira na svoje hobije, kao i na održavanja standa limunade.

Naša preporuka