Riba
Shutterstock
Riba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Progutana riblja kost može stvoriti veliku nelagodnost. Nije retkost da lekarsku pomoć zatraže oni koji su jeli ribu, da im se koščica zaglavi u grlu ili jednjaku.

Ako vam se manja, mekša riblja koščica zarije, prilepi o nepce ili u gornje delove digestivnog trakta, po tvrdnjama alasa, ljubitelja ribolova, najčešće ne morate da jurite u ambulantu, već sami sebi možete pomoći.

Da se oslobodite riblje koščice iz pomenute regije, potrebna vam je samo kora hleba. Pre nego što progutate zalogaj kore, malo je izlomite presavijanjem, da popuca, kako bi lakše "pokupila" riblju koščicu. Tu koru hleba nemojte žvakati, jer se time potpuno smanjuje mogućnost da se koščica odlepi. Dakle, gutajte zalogaj po zalogaj kore hleba sve dok ne prestane iritantan, neprijatan osećaj.

Ukoliko u predelu digestivnog trakta imate jaku bol, najverovatnije vam se zarila veća koščica, a tu vam jedino lekar može pomoći. Odlazau ordinaciju ne odlažite već idete što pre, nikako nemojte čekati jutro.

Pročitajte: