Gaće, donji veš, intima, stomak, menstruacija
Shutterstock, ilustracija
Gaće, donji veš, intima, stomak, menstruacija

Shutterstock, ilustracija

Gaće, donji veš, intima, stomak, menstruacija, Foto: Shutterstock, ilustracija

HercLéon grupa za inovacije u materijalu poznata po stvaranju prvih čarapa, majica i pokrivača za samočišćenje na svetu, sada preuzima industriju donjeg veša sa Kribi, linijom donjeg veša napravljenog od tkanine za borbu protiv bakterija.

Američka kompanija iz Minesote, stvorila je ono što naziva "najčistijim donjim vešom na svetu", inovativnim donjim vešem koji se samo čisti, a koje se može nositi nedeljama, pa i mesecima svakodnevno, a da ne postane smrdljivo.

Ovaj revolucionarni materijal, nazvan "HercFiber", kontinuirano uništava sve bakterije i ostaje čist bez potrebe za pranjem.

Sve što treba da uradite je da se donji veš malo prozrači nakon što ga nosite i možete ga bezbedno ponovo obući sledećeg dana.

HercFiber je napravljen od mešavine vlakana bambusa, eukaliptusa, bukve i bakra. Bakar je antiinfekcijski, antibakterijski i takođe "stabilizuje i leči“ kožu, pa kada je utkan u donje rublje, usporava rast bakterija i uklanja ga.

Kribijevi tvorci kažu da je HercFiber još uvek podložan bakterijama koje izazivaju miris, ali taj miris ne traje, kao na pamuku i poliestru.

"Kribi kontinuisano uništava sve bakterije i ostaje čisto“, navodi HercLeon.

"Ali, preporučujemo da ih pustite da prolaze nekoliko sati nakon jednog dana upotrebe. Dok ih sutradan pokupite, mirisaće na svežinu kao neiscrpan svež donji veš.

Osnivač i kreativni direktor HercLeon-a, Venceslaus Muenii, na ideju o samočišćenju odeće došao tokom putovanja po Islandu. Spakovao je samo ruksak odeće, ali shvatio je da to neće biti dovoljno, jer je neka odeća nakon jednog nošenja počela da smrdi. To ga je navelo da razmišlja o održivom rešenju ovog problema.

"Budući da je bio prirodno radoznao, Ven se vratio kući i počeo da proučava tekstil i proces koji dovodi do smrada od odeće“, navodi se na veb lokaciji HercLeon.

Glavni cilj stvaranja tekstila za samočišćenje bio je stvaranje tkanine koja je zahtevala najmanju količinu pranja, tako da biste je mogli nositi što više dana, a da je ne morate prati.

HercLeon je lani lansirao Kribi samočišćujući donji veš na platformi za masovno finansiranje Indiegogo i brzo je postao najviše finansirano donji veš u istoriji platforme, sa prikupljenih preko 150.000 američkih dolara.

Kompanija je trebalo da započne isporuku donjeg veša spoznorima u julu prošle 2020. godine, ali nema reči o tome kada će postati dostupno svima to jest širmo sveta Inače kako stoji na njihovom profilu na sajtu indiegogo, pakovanje u pretplati je iznosilo oko 199 dolara za 10 komada.

Naša preporuka