Slika
RINA
Slika

RINA

Foto: RINA

Iako se većini žena smrkne kad pomisle na peglu, Tatjana Tanasijević nema taj problem. Ova Čačanka svakodnevno barata mrskim kućnim aparatom sa osmehom na licu, jer ona ne pegla veš već slike. Skoro dve godine bavi se enkaustikom, prastarom tehnikom slikanja voskom uz pomoć toplote, u ovom slučaju peglom

“Videla sam neke radove i to mi se izuzetno svidelo. Pre toga sam slikala i to različitim tehnikama, pa sam odlučila da se oprobam i u ovoj koja je izgledala vrlo interesantno i odeševila sam se”, priča ova neobična umetnica.

Slika

RINA

Foto: RINA

Za slikanje enkaustikom potrebna je pegla koja nije na paru, neupijajući papir , voštane boje, talenat i volja. Pegla se uključi na najmanju temperaturu, a onda se na nju nanose voštane bojice koje se tope, time se oslikava papir i nastaje magija, jer tek nakon prvog sloja Tatjana zna šta će da naslika.

Slika

RINA

Foto: RINA
Slika

RINA

Foto: RINA

Ona kaže da još uvek ima veliku inspiraciju za stvaranjem, pa se uskoro mogu očekivati i njena nova “remek dela”, jer u svemu što ona radi oseća se pozitivan duh i kreativnost, bez obzira da li menjala licne ili se bavila enkaustikom.