Šetnja, Beograd, proleće
Alo!/Vladimir Marković
Šetnja, Beograd, proleće

Alo!/Vladimir Marković

Šetnja, Beograd, proleće, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Maštovitost sa kojom prevaranti varaju svoje žrtve često se može uporediti sa situacijama iz filmova o Arsenu Lupenu, o čemu najbolje govori najnoviji slučaj, u kojem je jedna žena ostala bez pozamašne sume novca i to ponajviše zahvaljujući sinhornizovanom i dobro uvežbanom radu dvojice lopova.

Naime, kako je objavila policijau Labinu, u Hrvatskoj, žena (67) je 14. februara oko 11,30 sati prolazila jednim naseljem, kada je nepoznati muškarac sa zemlje podigao, kako se činilo, zlatnu narukvicu. Ponudio joj je da je prodaju i podele novac jer su, zapravo, narukvicu oboje pronašli.

Tada im je prišao još jedan muškarac i rekao im kako želi da otkupi narukvicu za 10.000 kuna (oko 1.300 evra). Ali kako kod sebe nije imao dovoljno novca, zamolio je ženu da mu pozajmi pare i da drugom muškarcu, kao i da zadrži nakit dok joj ne vrati dug.

Žena je shvatila da je prevarena nakon što se taj drugi muškarac nikako nije vraćao sa novcem. Osim toga, videla je da nije bila reč o vrednom zlatnom nakitu već o bezvrednoj narukvici.