HJUNDAI PRAVI AUTOMOBIL ZA ZLIKOVCE Pogledajte retro zver sa dizajnom koji podseća na osamdesete, a iznuta - svemirski brod! (FOTO/VIDEO)
Hyundai

Uglavnom se koncepti automobila rade da izgledaju što više futuristički, kao da nisu sa ovog sveta, međutim, kompanija Hjundai odlučila je da se kreće u drugom smeru.

Retro estetika kojom odiše njihov novi Hiundai Heritage Series Grandeur EV suprotstavlja se pravilima ove industrije.

Iz kompanije su naveli da je automobil napravljen da proslavi godišnjicu svoje vodeće limuzine lansirane sredinom 80-ih godina.

Ipak, što više posmatrate ovaj automobil, ne može, a da vam jedna stvat bude na pameti, a to je da bi ovaj model bio savršeno vozilo za superzlikovca.

Da pojasnimo, ne mislise na antagoniste u Marvelovom stilu sa natprirodnim moćima, već na klasničnog Wall Street baju, koji je dovoljno bogat da oblikuje budućnost ili da "savija uho kupljenim političarima".

Zatamnjeni prozori automobila, čvrste kapice i svetla u obliku piksela izgledali bi savršeno u holivudskom filmu koji upozorava publiku na opasnosti pohlepe, dok istovremeno čini da njegov plen izgleda prokleto primamljivo, piše The Verge.

Inače, ništa od ovoga nije zamišljeno kao uvreda za automobil ili njegove dizajnere.

Novo Hjudaijevo vozilo izgleda brutalno, ali je lako zamisliti prijateljskiju verziju istog koja više liči na porodične limuzine tog doba. Međutim, ovaj koncept, koji ima unutrašnjosti od somota i kože, je zlokoban na najbolji način.

Međutim, ako je Hjundai zaista počeo da proizvodi svoje koncepte, Heritage Series Grandeur nije onaj koji bi trebalo da bude uključen za globalnu proizvodnju. Heritage serija Poni je mali koncept sa troja vrata koji ima Nikie cevni brzinomer i merač konjskih snaga. 

Nažalost, čini se da su oba ova automobila uglavnom samo prilika za Hjundai da pokaže i svoju kreativnost i svoja svetla u stilu piksela za koja obećava da će biti karakteristika budućeg serijskog EV.

Jedino možemo da se nadamo da će Hjundai uvideti uzbuđenje koje su izazvali njegovi koncepti i smisliti neki način koji se pridržava testova sudara da pusti pravi automobil iz 80-ih.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading