Soni najavljuje da će nestašica Plejstejšna 5 potrajati do sledeće godine
Foto: EPA Kimimasa Mayama

Foto: EPA Kimimasa Mayama

 

Prema novom izveštaju Bloomberga , glavni finansijski direktor kompanije Soni Hiroki Totoki obratio se grupi analitičara tokom brifinga, obavestivši ih da će se nestašica verovatno nastaviti .

Široko željene konzole nije bilo na zalihama od objavljivanja da je izašla u novembru , delom zbog nedostatka komponenata kao što su poluprovodnici. U vreme pisanja ovog teksta, Soni nije ponudio zvaničnu procenu kada se očekuje da će se zalihe normalizovati.

Krajem aprila, Soni je izvestio da je do 31. marta prodato 7,8 miliona jedinica PS5, s tim da je kompanija nameravala da proda najmanje 14,8 miliona jedinica u tekućoj godini.

Ove cifre označavale bi da je PS5 na pravom putu kako bi pratio svog predhodnika PS4, koja je prodata više od 115,9 miliona jedinica u vreme pisanja ovog teksta.

Nekoliko ljudi koji su prisustvovali brifingu i koji su odlučili da ostanu anonimni rekli su Bloombergu da je Totoki dao sledeće primedbe:

Mislim da se potražnja ove godine ne smiruje, pa čak i ako obezbedimo mnogo više uređaja i proizvedemo mnogo više jedinica PS5 sledeće godine, naša ponuda ne bi mogla da sustigne potražnju.

Totoki je navodno obavestio analitičare da će Soni morati da pojača proizvodnju što pre, osiguravajući da u prodavnicama bude dovoljno konzola.

Očekuje se da će potražnja ostati velika bez obzira na situaciju sa koronavirusom.

Totoki je rekao:

Prodali smo više od 100 miliona jedinica PS4 i s obzirom na naš tržišni udeo i reputaciju, ne mogu da zamislim da potražnja lako opada.

Međutim, prema Bloombergu , najnoviji Sonijev izveštaj o zaradi sugeriše da se potražnja za ostajanjem kod kuće sada trenutno malo opada.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading