NOVA OPCIJA Viber uveo novi način slanja slika i snimaka
Foto: EPA/EPA/RITCHIE B. TONGO

Postupak slanja slika i snimaka viber je skratio na samo dva klika.

Sve što treba da uradite jeste da kliknete na ikonicu slike, odaberete fotografiju i kliknete ljubičasti trougao u donjem desnom uglu.

U istom meniju se sada nalazi i mogućnost izmene slika.

Nakon što odaberete jednu ili više fotografija tj. snimaka, odmah sa leve strane je taster "Izmeni", koji direktnije i lakše omogućava da medij doradite ili iseckate pre slanja.

Ova opcija je dostupna i za više odabranih slika, tako što ćete uređivati jednu po jednu sliku i to redom kojim ste ih kliknuli prilikom izbora za slanje.

Da biste omogućili uređivanje tj. izmenu video snimaka kroz Viber, u  Još >Podešavanja >Opšte meniju je potrebno da uključite opciju "Uređivanje snimaka".

Ona je standardno isključena i nećete imati tu mogućnost pre nego što je aktivirate.

Kvalitet slika i skladištenje u galeriji

Mnogi korisnici zaborave da mogu da biraju kvalitet slika koje razmenjuju.

U meniju Još >Podešavanja >Mediji i skladište >Kvalitet fotografije nalazi se opcija za izbor kvaliteta u kojem želite da fotke šaljete i primate.Tako one mogu biti manje od 180 KB, do 250 KB ili oko i preko 650 KB, što je opcija koja troši najviše memorije, ali i ne menja kvalitet fotografija u velikoj meri.

Takođe, u istom meniju "Mediji i skladište" ne zaboravite da isključite "Sačuvaj u galeriju" opciju, ukoliko ne želite da vam Viber slike i video prilozi preplave memoriju.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading